Korkak Rumlar

Güney Kıbrıs Sözcüsü Vekili Panayiotis Sentonas, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik, Uygun ortam oluşturulması gereklidir. Çünkü biz tehdit altında müzakerelere başlamayız diyerek bir kez daha korkarak kaçtılar.

19.09.2020-16:34 - (Son Güncelleme: 19.09.2020-16:39) Korkak Rumlar

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in,Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından, Kıbrıs’ta biryeni bir yol arayışına başlama taahhüt ve kararlılığını memnunlukla karşıladıklarını belirten Panayiotis Sentonas, tehdit altında Kıbrıs sorunuyla ilgili müzakerelere başlayamayız açıklamasında bulundu.

Güney Kıbrıs Hükümet Sözcüsü Vekili Panayiotis Sentonas,iletişimin olumlu çerçevede yapılması gerektiğini, bu çerçeve için de Güney Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi MEB ve Maraş ile ilgili Güney Kıbrıs’a yönelik tehditlerin ortadan kalkması gerektiğini vurguladı.
 
 
Sentonas, Nikos Anastasiadis’in, BM Genel Sekreteri’nin müzakerelere ilişkin kararlılık ve taahhüdünü, müzakerelerin Almanya'da toplantıda görüş birliğine varılması sevindirici dedi.
 

 

Güney Kıbrıs Hükümet Sözcüsü Vekili, Anastasiadis’in, Kıbrıs sorununu son yaptığı görüşmelerde; MED7 Zirvesi’nde Avrupa Konseyi Başkanı, ABD Dışişleri Bakanı ve Rusya Dışişleri Bakanı’yla ele aldığını, Crans Montana’da kalındığı yerden müzakerelere başlamak için hazır olduklarını dile getirdi. Sentonas, görüş birliğinin, diyaloğun başlamasının yolunu açacak gayrı resmi bir beş taraflı toplantı yapılması yönünde olduğunu belirtti. 

 

GKRY her seferinde küçük bir çocuk gibi ağlayarak masadan kalkıyor. Böyle diplomasi nereye kadar sürer merak konusu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal