Koalisyon Uçakları Vurdu! En Az 20 Sivil Yaşamını Yitirdi

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye'nin Irak sınırına hakim Deyrizor ilinin doğu kırsalına düzenlediği hava saldırılarında en az 20 sivilin öldüğü belirtildi.

13.11.2018-19:07 - (Son Güncelleme: 13.11.2018-18:52) Koalisyon Uçakları Vurdu! En Az 20 Sivil Yaşamını Yitirdi

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye'nin Irak sınırına hakim Deyrizor ilinin doğu kırsalına düzenlediği hava saldırılarında en az 20 sivilin öldüğü bildirildi.
ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Deyrizor'da terör örgütü YPG/PKK'ya desteği sürüyor.
Deyrizor'daki güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre, koalisyon güçlerinin Deyrizor ilinin doğu kırsalında terör örgütü DEAŞ'ın işgalindeki Heccin ve çevresindeki bölgelere hava ve kara saldırıları devam ediyor.
Kaynaklar, koalisyon güçlerinin DEAŞ'ın işgal ettiği Şiife belde merkezi ile Keşme bölgesine bugün düzenlediği hava saldırılarında çoğu kadın ve çocuklardan oluşan en az 20 sivilin hayatını kaybettiğini belirtti.
Koalisyon uçaklarının, 18-25 Ekim tarihlerinde Deyrizor'un Heccin ilçesi ve ona bağlı Süse beldesindeki camilere düzenlediği hava saldırılarında toplam 53 sivil hayatını kaybetmişti. Ancak koalisyon cami saldırılarında DEAŞ'ı hedef aldığını savunmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal