Kırgızistan Karıştı! Göstericiler Parlamentoyu İşgal Etti

Kırgızistan'da milletvekili seçim sonuçlarını protesto eden göstericiler, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve parlamentoyu işgal etti, eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev cezaevinden kaçırıldı.

06.10.2020-09:39 - (Son Güncelleme: 06.10.2020-09:09)

Kırgızistan'da 4 Ekim'de yapılan milletvekili seçimlerinde barajı geçemeyen partilerin üyeleri, seçim sonuçlarının iptal edilmesi için başkent Bişkek'teki Ala Too Meydanı'nda toplanarak protesto düzenledi. 

Sosyal Demokratlar, Meken Intımagı, Çon Kazat, Reforma, Ata Meken, Bir Bol, Respublika ve Zamandaş partilerinin destekçilerinden oluşan kalabalık, seçimlerin şeffaf olmadığı iddiasıyla iptal edilmesini istedi. Protestocuların ilerleyen saatlerde yolları trafiğe kapatması üzerine güvenlik güçleri göstericileri dağıtmak için gaz ve ses bombası kullandı. Göstericilerin bir kısmı gece yarısından sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı ve parlamentoyu işgal ederken, diğerleri Ala-Too Meydanı ve eski Cumhurbaşkanı Atambayev'in bulunduğu Milli Güvenlik Devlet Komitesi'ndeki cezaevine yöneldi.

Göstericiler eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'i cezaevinden kaçırarak taraftarlarına teslim etti.

"CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI'NI ALDIK"

Meydandaki göstericiler hoparlörlerden "Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı aldık" ve "Almazbek Atambayev serbest bırakılmalıdır" şeklinde anonslar yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Başbakan Kubatbek Boronov ve Meclis Başkanı Dastanbek Cumabekov tarafından olaylara ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Olayla ilgili açıklamalarda 1 kişinin hayatını kaybettiği, 590 kişinin yaralandığı belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal