''Kaşıkçı Katliamı Prens bin Salman'ın Ülkeyi Nasıl Yönettiği Hakkında Bir Uyarıdır''

Washington Post, "Kaşıkçı’nın bir karabasan gibi öldürülmesi, Veliaht Prens'in ülkeyi ne şekilde yönettiği hakkında bizi uyandırdı." yorumunda bulundu.

11.12.2018-09:12 - (Son Güncelleme: 11.12.2018-10:06) ''Kaşıkçı Katliamı Prens bin Salman'ın Ülkeyi Nasıl Yönettiği Hakkında Bir Uyarıdır''

Washington Post, "Kaşıkçı’nın bir karabasan gibi öldürülmesi, Veliaht Prens'in ülkeyi ne şekilde yönettiği hakkında bizi uyandırdı." yorumunda bulundu. Washington Post gazetesi, Suudi Arabistan’da kadın aktivistlerin hapsedilerek işkenceye maruz bırakıldığını ve çoğu Batı medyasının bu konuyla alakadar olmadığını savundu.

Sarah Aziza tarafından yazılan “Suudi Arabistan’ın kadın reformculara karşı acımasız tavrı bizi çok önceden uyandırmalıydı” adlı makalede, ülkedeki kadın aktivistlere karşı uygulamalar vurgulandı. İnsan hakları örgütlerinin ikazlarına rağmen, birçok batılı liderin Suudi Arabistan’daki adaletsizlikler yerine genç reformcu Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın “Suudi Rönesansı”na odaklandığı söylenen makalede, kadınlara yönelik araba kullanma yasağının kaldırılmasına rağmen kadın hakları konusunda yıllarca savaşan aktivistlerin demir parmaklıklar ardında tutulmasındaki ironiye dikkat çekildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal