İtalya'da Coronavirüs Karantinası, Paskalya Sonuna Dek Sürecek

İtalya Yüksek Sağlık Enstitüsü Başkanı Brusaferro, coronavirüs salgınıyla mücadele adına ülkede alınan tecrit önlemlerinin nisan ortasındaki Paskalya'ya dek devam edeceğini duyurdu.

30.03.2020-17:11 - (Son Güncelleme: 30.03.2020-17:07) İtalya'da Coronavirüs Karantinası, Paskalya Sonuna Dek Sürecek

Avrupa'da, coronavirüs salgınının merkez üssü konumundaki ve şimdiye dek 10 bin 779 kişinin yaşamını yitirdiği İtalya’da, Brusaferro, La Repubblica gazetesine demeç verdi.

Brusaferro, son günlerde Covid-19’a ilişkin bildirilenler konusunda "Bir yavaşlama söz konusu. Eğrinin düz seyrettiğini gözlemliyoruz, hala düşüş belirtisi yok ancak daha iyi gidiyor." şeklinde konuştu.

Ülke çapında coronavirüsün yayılmasını engellemek adına 10 Mart’tan bugüne dek alınan sıkı karantina önlemlerinin, Hristiyanların 12 Nisan'daki Paskalya Bayramı'na dek devam edeceğini kaydetti.

Brusaferro, "Önlemler, Paskalya sonuna kadar devam edecek. Verileri incelemeyi sürdürüyoruz, buna göre nasıl ilerleyeceğimize karar vereceğiz. Şu anda net bir şey söyleyemiyorum zira salgının evrimi görülmeli. Son karar bana bağlı değil" ifadelerini kullandı.

Brusaferro, içerisinde oldukları durumdan bir an evvel kurtulabilmeleri için ilerleyen günlerde yeni tespit edilen vaka sayılarında azalmalar gözlemlemelerinin gerektiğinin altını çizdi.

Brusaferro, hükümetin devreye soktuğu tedbirlere kesin olarak saygı duyulması gerektiğini vurguladı ve az belirtisi olan kişilerin kendisini kesinlikle evde karantinaya alması gerektiğini kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal