İsrail'den Kudüs Açıklaması: 'Bu Adım Barışı Kolaylaştıracak'

İsrail Başbakanı Netanyahu, büyükelçiliklerin Tel Aviv’den Kudüs’e taşınmasına ilişkin ‘barışı kolaylaştıracağını’ iddia etti ve barış anlaşmalarında Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak kalacağını ifade etti.

13.05.2018-23:28 - (Son Güncelleme: 13.05.2018-23:09) İsrail'den Kudüs Açıklaması: 'Bu Adım Barışı Kolaylaştıracak'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınacak olması nedeniyle gerçekleştirilen galaya konuya ilişkin açıklamalar yaptı.

ABD lideri Trump'a mevzu bahis kararlarından dolayı teşekkürlerini ileten Başbakan Netanyahu, bu kararla Tel Aviv ile Washington arasındaki müttefikliğin hiç olmadığı kadar güçlü hale geldiğini ifade edildi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, galaya katılan, aralarında Avusturya ve Romanya gibi devletlerin de bulunduğu 32 devletin diplomatlarına büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma çağrısında bulunarak, bu adımın "barışı kolaylaştıracağını" öne sürdü.

"Yeruşalayim"in (Kudüs'ün İbranice eski adı) Yahudilerin "bin yıllık başkenti" ve İsrail devletinin "uzun yıllardır başkenti" olduğunu öne süren Başbakan Netanyahu, "Herhangi bir barış anlaşmasında Kudüs, İsrail'in başkenti olarak kalacaktır" ifadelerini kullandı.

Başbakan Netanyahu ayrıca, ABD'nin 2015 senesinde İran ile yapılan nükleer anlaşmadan ayrılmasında de memnun olduklarını belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal