İsrail Gazze'de Hamas Hedeflerini Vurdu

İsrail Gazze'de Hamas'ın hedef noktalarını roketle vurdu.

16.09.2020-09:11 - (Son Güncelleme: 16.09.2020-09:11) İsrail Gazze'de Hamas Hedeflerini Vurdu

İsrail ordusu Gazze'deki güçlerden olan Hamas ordusuna ait hedefleri vuurdu. Roketatar ve hava silahları ile hedef aldığı noktaların mühimmat noktaları olduğu, füze denemelerinin yapıldığı ve tatbikat alanı geliştirdikleri karargah noktalarına saldırı düzenlendiği açıklandı. 

Saldırının dün  15 eylülde gerçekleştiğini,Gazze'den İsrail'e atılan roket nedeniyle gerçekleştirildiği kaydedildi. İsrail ordusu, sabaha karşı Hamas'a ait noktaların vurulduğu sırada Gazze'den İsrail'e 13 roket atıldığını, bunlardan 8'inin etkisiz hale getirildiğini de ajanslara düşen haberin detayları arasında idi. 

ANLAŞMA İMZALANRKEN SALDIRI GERÇEKLEŞTİ

Tanıkların anlatımına göre İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin kuzey ve güneyinde Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait noktaları vurduğunu ifade etti. Saldırılarda can kaybı yaşanmadı.Saldırı üstlenen  İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri, İsrail'e atılan roketleri üstlendi. İsrail ordusunun yapmış olduğu yazılı açıklamada Beyaz Saray'da imzalanan anlaşma esnasında yaşanan saldırıda iki yaralı vardı. Anlaşma BAE, İsrail arasında Beyaz Saray'da imzalandı. 

İsrail ile BAE ve Bahreyn arasında varılan "ilişkilerin normalleştirilmesine" yönelik söz konusu anlaşmalar dün Beyaz Saray'da imzalanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal