İşgalden Kurtarılan Fuzuli'de 27 Yıl Sonra Ezan Okundu

Azerbaycan'ın Ermenistan işgalinden kurtardığı Fuzuli kentinde 27 yıldan sonra ilk kez ezan okundu.

20.10.2020-09:28 - (Son Güncelleme: 20.10.2020-09:10)

Ermenistan'ın 27 Eylül'de sivil yerleşim yerlerine yönelik başlattığı ve devam eden saldırılara cephede karşılık veren Azerbaycan ordusu, Ermenistan işgali altındaki yerleşim yerlerini kurtarmaya devam ediyor. Son olarak 78 yerleşim birimi işgalden kurtarılırken, cumartesi günü Azerbaycan bayrağı dikilen Fuzuli'de 27 yılın ardından ezan sesleri yükseldi.

Ermenistan, 27 Eylül'de Azerbaycan'ın sivil yerleşim birimlerine saldırı düzenlemiş, iki ülke arasında çatışmalar başlamıştı. Cephede emin adımlarla ilerleyen Azerbaycan ordusu, Ermenistan güçlerine ağır darbe vurdu. Azerbaycan karşısında ağır yenilgi alan ve askerleri firar etmeye başlayan Ermenistan ateşkes istedi.

Ermenistan ve Azerbaycan iki kez ateşkes konusunda anlaşmaya vardı ancak Ermenistan tekrar saldırarak iki ateşkesi de ihlal etti. Azerbaycan ise Ermenistan'ı yenilgiye uğratmaya ve işgal edilen yerleşim yerlerini kurtarmaya devam etti.

AZERBAYCAN BAYRAĞI DİKİLDİ

Şimdiye kadar Cebrail ve Fuzuli şehirlerini işgalden kurtaran Azerbaycan ordusu, dün Hüdaferin Köprüsü'ne bayrağı dikmişti. Diğer yandan Azerbaycan ordusunun Şuşa, Hankendi ve Hocavend eksenlerinde de ilerleme kaydettiği belirtildi.

27 YIL SONRA EZAN

Cebrail ve Fuzuli şehirleriyle birlikte 78 yerleşim yeri işgalden kurtarılırken, Fuzuli kentinde 27 yıl sonra ezan okunmaya başlandı. Tarihi anlar bölgede bulunan askerler tarafından kayda alınırken, bir askerin ezan sevincini yaşadığı görüldü.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal