İran'da Yeni Tip Coronavirüs Tedbirleri 8 Nisan'a Uzatıldı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, “Testi pozitif sonuç veren bir kişinin dışarı çıkarak ülkenin kurallarını ihlal ettiği ve başkalarına zarar verdiği saptanırsa yasalar çerçevesinde cezaya tabi tutulacaktır” ifadelerini kullandı.

31.03.2020-11:38 - (Son Güncelleme: 31.03.2020-11:29) İran'da Yeni Tip Coronavirüs Tedbirleri 8 Nisan'a Uzatıldı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle ülke çapındaki sınırlamaların 8 Nisan'a genişletildiğini duyururken, kurallara uymayan hastalara ceza verileceğini kaydetti.

Ruhani, başkent Tahran'da yapılan Coronayla Ulusal Mücadele Kurulu toplantısında salgına ilişkin konuştu.

Salgınla başa çıkılabilmesi adına vatandaşların sağlık yetkililerin önerilerine uyması ve hastaların tecrit kurallarını ihlal etmesinin gerektiğinin altını çizen Ruhani, "Bir kişide bu virüs tespit edilmişse kendisini karantinaya alması zaruridir. Durumu ağırsa hastanede, durumu iyi ise evinde kendisini karantinaya almalı ve evden dışarı çıkmamalıdır " şeklinde konuştu.

KARANTİNAYA UYMAYANLAR CEZAYA TABİ TUTULACAK

Ruhani, "Testinin sonucu pozitif olan bir kişinin dışarı çıkarak İran Cumhurbaşkanı Ruhani, “Testi pozitif sonuç veren bir kişinin dışarı çıkarak ülkenin kurallarını ihlal ettiği ve başkalarına zarar verdiği saptanırsa yasalar çerçevesinde cezaya tabi tutulacaktır” ifadelerini kullandı.

Sağlık sigortası bulunmayan vatandaşların da hastanelere başvurmasının gerektiğini kaydeden Ruhani, “Coronavirüse yakalanan hastalardan sigortası olmayanlar hastanede sigorta kapsamına alınacaktır” şeklinde konuştu.

Ülke çapında sınırlamaların da genişletildiğini duyuran Ruhani, "Sınırlamaların 15 Ferverdin'e (3 Nisan) kadar devam etmesini kararlaştırmıştık. Bugün bu sınırlamaların 20 Ferverdin'e (8 Nisan) uzatılmasına karar verdik" ifadelerini kullandı.

Coronavirüs salgını sebebiyle en fazla ölümün gerçekleştiği ülkelerden İran'da, virüs ilk defa 19 Şubat'ta Kum şehrinde saptanmış, daha sonra bütün eyaletlerde görülmüştü.

İRAN'DA SALGINA KARŞI ÖNLEMLER

Ülkede virüs tespit edilen kişilerin sayısı 40 bini geçerken ölü sayısı 2 bin 757’ye çıktı. Coronavirüse rastlanan yaklaşık 14 bin kişi ise sağlığına kavuştu.

İran'da 7 Mart'ta büyük şehirlerin girişlerinde halkın seyahatlerini sınırlamak adına kontrol noktaları oluşturulmuştu. 25 Mart'ta ise yasak genişletilmiş, halka seyahat ve eyaletlerden çıkış yasağı uygulaması yürürlüğe girmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal