İran'da Coronavirüs Dışında Bir Virüs Daha Var!

İranlı vekil Şehruz Berzeger, İran'da, ilk olarak Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve coronavirüs olarak adlandırılan virüsün dışında bir virüs daha olduğunu söyledi. Berzeger, ABD'nin yaydığını ve menşeinin belli olmadığını öne sürdü.

09.03.2020-17:27 - (Son Güncelleme: 09.03.2020-17:15) İran'da Coronavirüs Dışında Bir Virüs Daha Var!

İran'da coronavirüsten dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı artarken, İran Meclisi Milletvekili ve Meclis Ulusal Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Üyesi Şehruz Berzeger önemli bir iddia ortaya attı. Berzeger, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve yeni tip coronavirüs (Kovid - 19) olarak adlandırılanın dışında ülkede, ABD'nin yaydığı menşei belli olmayan bir virüsün daha olduğunu öne sürdü.

ISNA'ya açıklamalarda bulunan Berzeger, İran Sağlık Bakanı Said Nemeki ve Meclis Başkanı Ali Laricani'nin de katıldığı Sağlık Komisyonu toplantısında görüşülen konularla ilgili bilgi verdi.

"ÇİN'DE TESPİT EDİLENDEN TAMAMEN FARKLI"

Berzeger konuşmasında, "Sağlık Bakanı'nın açıklamalarına göre, Gilan kentindeki coronavirüsün bir kısmı Çin'in Vuhan kentinde tespit edilen Kovid-19'dan tamamen farklı. Bu virüs 25 yaşındaki bir hemşireye dahi acımıyor." ifadelerini kullandı.

"ABD'NİN İRAN'DA YAYDIĞI BİYO-TERÖRİZM VİRÜSÜ OLABİLİR"

Coronavirüsten farklı olan bu virüsün Kum kentinde de görüldüğünü belirten milletvekili, "İkinci virüsün kaynağı neresidir belli değil. Sağlık Bakanı'nın konuşmalarından anladığım, ülkede 2 çeşit virüs var; biri Çin'in Vuhan kentinde görülen, diğeri ise menşei belli olmayan bir virüs. Tahminim bu ikinci virüs, ABD'nin İran'da yaydığı biyo-terörizm virüsü olabilir." şeklinde konuştu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal