Irak'ta Sünni Lider Nuceyfi Parti Kurduğunu Açıkladı

Irak'ta Sünni Arap liderlerden Usame en-Nuceyfi hakimiyetinde "Kurtuluş ve Kalkınma Cephesi Partisi" kurulduğunu ilan etti.

14.09.2019-15:01 - (Son Güncelleme: 14.09.2019-14:41)

Irak'ta Sünni Arap liderlerden Usame en-Nuceyfi hakimiyetinde "Kurtuluş ve Kalkınma Cephesi Partisi" kuruldu.

Bağdat'ta Partinin kurulduğunu gerçekleştirdiği basın konuşmasında açıklayan Nuceyfi, şunları söyledi:

 "Irak siyasetinde tıkanıklık yaşanıyor. Bunu görmezden gelemeyiz."

'Bu kentlerin kimliği de hukuk ve dine aykırı şekilde değişime uğratıldı'

Irak'ta Sünnilerin siyasi sistemden engellendiğini bildiren Nuceyfi, terörden arındırılan kentlerde siyasi, ekonomik ve sosyal sorunların devam ettiğini dile getirdi ve ekledi:

"Bu kentlerin kimliği de hukuk ve dine aykırı şekilde değişime uğratıldı.Yerinden edilenler ve kaçırılanların durumu da büyük bir yaraya dönüştü."

'Irak'ta asıl karar sahibi halktır'

Irak'ta asıl karar sahibinin halk olduğuna inandıklarını dile getiren Nuceyfi, şöyle devam etti:

"Ülkedeki değişimi halkımız başlatabilir. Halkın beklentilerini savunmada irade ve azim sahibiyiz. Herhangi bir servet ya da makam ve mevki peşinde değiliz. Önemli siyasetçi ve liderlerle bir araya gelerek, kalkınma projesi olan cephemizi (partiyi) kurduk. Öncelikli amacımız, eşit vatandaşlık temeline dayalı devlet inşası ve kalkınmadır. Devletin kontrolü dışında bulunan her şeyi kaos olarak sayarız. Kimseyi sistemden dışlamayan hukuk devletinin kurulmasına da önem atfediyoruz. Irak'taki her türlü yolsuzluğu ve kamu malının israfını reddediyoruz. Mezhepçilik esasına dayalı çıkarılan yasaların kaldırılması için çalışacağız. İnsan kaçırma ve kimlik aidiyetine göre alıkoyma politikalarının ortadan kaldırılması için de mücadele edeceğiz."

Son Gündem Haberleri için kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal