İngiltere'den Gelen Öğrenciler KKTC'de Panik Yarattı

İngiltere'de eğitim gören Kıbrıslı Türk öğrencilerin adaya dönüşü panik yarattı. Öğrenciler yerleştirildikleri yurtları beğenmeyince turizm şehri Girne'ye bağlı Alsancak Belediyesi'nde bulunan River Side Tatil Köyü’ne yerleştirildi.

21.03.2020-17:40 - (Son Güncelleme: 21.03.2020-17:33) İngiltere'den Gelen Öğrenciler KKTC'de Panik Yarattı

Coronavirüs salgını nedeniyle İngiltere'den Kıbırs'a dönen öğrenciler, gözetim altında tutulacakları yurdu  beğenmeyince Girne'ye bağlı Alsancak Belediyesi'nde bulunan River Side Tatil Köyü’ne yerleştirildi.

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, öğrencilerin River Side Tatil Köyü'ne getirilmesi dolayısıyla rahatsız olduklarını belirtti. Sağlık Bakanlığı, öğrencilerin hasta olmadığını, gözlem altında olduğunu duyurdu. Öğrencilerin aileleri de çocuklarının bir tehlike taşımadığını belirterek, belediye başkanını eleştirdi. Tartışmalar üzerine Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay olay yerine giderek basın açıklaması yaptı. Olağandışı bir dönemden geçildiğine işaret eden Özersay, ciddi sıkıntıları olan bir ülke olduklarını belirtti.

"ÇOCUKLAR İÇİN GEREKLİ ADIMLARI ATTIK"

Başbakan Yardımcısı Özersay, "Bizler yaşananlar üzerine hükümet adına özür diledik. Çocukların barınması ve tüm ihtiyaçları konusunda gerekli adımları attık" dedi. Sağlık Bakanı Ali Pilli de öğrencilerin hasta olmadığını, gözlem altında olduğunu açıkladı. Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser de karantina olarak belirlenen yerin yanlış olduğunu söyledi. Ataser, Başbakan Tatar’ı eleştirdi. Belediye Başkanı Ataser'in açıklamaları İngiltere'den gelen çocukların ailelerin tepkisini çekti. Aileler ise, 'çocuklarının hasta olmadığını ve tehlike saçmadığını' belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal