İngiltere'deki TIR Olayında Yeni Gelişme!

İngiltere'de, bir TIR'ın arkasında 39 kişinin cesedinin bulunmasının, ülkenin göç politikasını gözden geçirmesi için bir uyarı işareti olarak kabul edilmesi gerektiği belirtildi.

05.11.2019-00:37 - (Son Güncelleme: 05.11.2019-00:25)

Parlamentonun göçle ilgili Dışişleri Özel Komitesinin raporunda, sınırların kapatılmasına odaklanan politikaların göçmenleri daha tehlikeli yollar izlemeye ve onları kaçakçıların eline itmeye zorladığı ifade edildi.

Komite Başkanı Tom Tugendhat da İngiltere’nin Brexit gerçekleşene kadar AB’nin göç konusundaki toplantılarına katılmaya devam etmesi gerektiğini işaret etti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI VE HÜKÜMET İÇİN UYARI

Bir TIR’da 39 kişinin ölü bulunmasının herkesi şok ettiğini belirten Tugendhat, “Bugün dünyadaki yüzlerce aile, hayatlarını kaçakçılara emanet ederek ölümcül kumar oynamaya sürüklenen sevdiklerini kaybediyor. Bu olay, Dışişleri Bakanlığı ve hükümet için bir uyarı işareti olmalı” yorumlarında bulundu.

ÖZÜR DİLERİM ANNE

Öte yandan hayatını kaybeden 8’i kadın 39 kişinin Vietnamlı olduğu kesinleşti. Olayı soruşturan Essex polisi, Vietnamlı makamlarla irtibat halinde olduklarını aktardı. İngiliz basını, hayatını kaybedenler arasında ailesine “Özür dilerim anne, yurt dışına çıkışım başarısız oldu. Anne, seni çok seviyorum. Ölüyorum, çünkü nefes alamıyorum. Anne, özür dilerim.” şeklinde mesajlar atan 26 yaşındaki Tra My adlı kadının da olduğunu söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal