İdlib'de Vurulan Çadır Kampı Havadan Görüntülendi!

Suriye'de, Beşşar Esed rejimi saflarında çatışan İran destekli teröristlerin hedef aldığı, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları kapsamındaki çadır kampı havadan görüntülendi.

21.11.2019-17:03 - (Son Güncelleme: 21.11.2019-17:08)

Suriye'de Beşşar Esed rejimi saflarında çatışan İran destekli teröristlerin hedef aldığı, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları kapsamındaki çadır kampı havadan görüntülendi.

Türkiye-Suriye sınırına yakın Kah kamplar bölgesinde önceki gün İran destekli terörist grupların gerçekleştirdiği saldırıda çoğu çocuk 12 sivil yaşamını yitirmiş ve en az 40 sivil yaralanmıştı.

Kah kampı sakini Ahmet Zidan gerçekleşen saldırıyı soykırım olarak nitelendirdi. Akşam saatlerinde birden fazla patlama sesi duyulduğunu belirten Zidan, "Büyük patlamadan sonra farklı patlama seslerin duyuldu. Yangınlar çıktı. Çok sayıda şehit ve yaralı vardı. İnsanlar panikten farklı kamplara kaçtı. Diğerleri de zeytin arazilerine sığındı." diye konuştu.

Diğer çadır kamp sakini Ebu Ammar, Esed rejiminin yaşadıkları yerleşimleri bombalamasının yetmediğini, sığındıkları çadırları da bombalamaya başladığını aktardı. Ebu Ammar, saldırıdan hemen sonra yaklaşık 500 ailenin yaşadığı çadır kampı tahliye ettiğini bildirdi.

Saldırıda babasının ve kız kardeşinin şarapnel parçalarıyla yaralandığını dile getiren 10 yaşındaki Hüseyin Kalaaci, "Çadırdayken dünya bir anda kırmızıya dönüştü." dedi ve şöyle devam etti: "Çadırlar yanmaya başladı. Babamdan ve kız kardeşimden kan fışkırdığını gördüm. Küçük kardeşlerim ağlıyordu. Rüyamda öldüğümü sandım."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal