Libya, Uluslararası Af Örgütü'yle Hafter'in Suçlarını Görüştü

Libya’da dün gece saatlerinde Hafter’i destekleyen ülkelere ait uçakların meşru hükümetin kontrolündeki Vatiyye Hava Üssü’nü bombalamasının ardından, Libya Parlamentosu Uluslararası Af Örgütü’yle Hafter’in suçlarını belgelemek için görüştü.

06.07.2020-11:32 - (Son Güncelleme: 06.07.2020-12:48) Libya, Uluslararası Af Örgütü'yle Hafter'in Suçlarını Görüştü

Türkiye’nin desteklediği Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçleri, son zamanlarda darbeci Hafter’e karşı art arda zaferler elde ediyor. Hal böyle olunca köşeye sıkışan Hafter’e destekçilerinden yardım gecikmedi.

Dün gece saatlerinde meşru hükümetin kontrolündeki stratejik Vatiyye Hava Üssü, Hafter’i destekleyen ülkelere ait savaş uçakları tarafından bombalandı.

Bunun üzerine Libya'dan bir hamle geldi.

Libya Parlamentosundan gelen açıklamada, Parlamentoya bağlı İnsan Hakları ve Özgürlükler Komisyonunun, Uluslararası Af Örgütü Ortadoğu ve Kuzey Afrika Ofisi Başkanı Dayana et-Tahavi ile toplantı yaptığı belirtildi.

Toplantının sona ermesinin ardından gelen açıklamada, Hafter’in insan hakları ihlalleri ve savaş suçlarının belgelenmesi için çalışıldığı, böylece Hafter’in işlediği suçlardan sıyrılamayacağına dikkat çekildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal