Google Coronavirüs Kapsamında Konum Bilgilerini Paylaşacak

Dünya üzerinde coronavirüs salgınıyla mücadele devam ederken, Google'dan önemli bir hamle geldi. Google evde kal uyarılarının dikkate alıp alınmadığını göstermek için konum verilerini açıklayacağını belirtti.

04.04.2020-09:00 - (Son Güncelleme: 04.04.2020-08:44) Google Coronavirüs Kapsamında Konum Bilgilerini Paylaşacak

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını dünya genelinde yaklaşık olarak 1.5 milyon insanı etkiledi. Virüse karşı uluslar kendi önlemlerini almaya devam ederken, yetkililer sürekli olarak evde kal çağrısı yaparak sosyal izolasyon yönünde uyarılarda bulundu.

Konuyla ilgili olarak dünya devi Google, önemli bir hamle yaptı. Google tarafından yapılan açıklamalara göre, 131 ülke ve bölgeyi kapsayacak şekilde insanların hareketlerine ilişkin topladığı verileri paylaşacak.

İnsanların nerelere gittiklerini gösteren ilk rapor bugün yayımlanırken, Google, coğrafyaya göre hareket eğilimlerini izleyip hükumet ve halk sağlığı yetkililerini bilgilendirerek coronavirüs salgınıyla mücadeleye destek vermeyi hedeflediği ifade edildi.

Raporda insanların gitmeyi tercih ettikleri yerler paylaşılacak ve tercih edilen yerlerin ne kadar kalabalık olacağı belirlenecek. Google açıklamanın devamında kişilerin konum ya da kimlik bilgileri paylaşılmayacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal