Gandhi'nin Gözlüğü 340 Bin Dolar Etti

Mahatma Gandhi'nin ikonik gözlüğü İngiltere’de düzenlenen bir açık arttırmada 340 bin dolara (yaklaşık 2 milyon 493 bin lira) alıcı buldu.

22.08.2020-15:01 - (Son Güncelleme: 22.08.2020-17:10) Gandhi'nin Gözlüğü 340 Bin Dolar Etti

Hindistan'ın siyasi ve ruhani lideri Mahatma Gandhi'nin gözlüğü İngiltere’de düzenlenen bir açık arttırmada 340 bin dolara (yaklaşık 2 milyon 493 bin lira) satıldı.

1869-1948 yılları arasında yaşayan efsanevi lider Gandhi'ye ait gözlük beklenenin üzerinde bir ilgiyle karşılandı. Gandhi’nin posta kutusuna bırakılan gözlük 340 bin dolara alıcı buldu. İngiliz East Bristol müzayede evi tarafından açık arttırmaya çıkarılan gözlüğü ABD’li bir koleksiyoncu aldı. East Bristoli konuya ilişkin açıklamasında, “Gözlüğü 4hafta önce posta kutumuzda bulduk. Amcasına, Gandhi tarafından verilen bir beyefendi bırakmış” denildi.

KÜLLERİ ÇALINMIŞTI

Gandhi ismi geçtiğimiz yıl da, doğumunun 150. yıl dönümü olan gün anıt mezarından küllerinin çalınması olayıyla gündeme gelmişti. Hindistan polisi hırsızların Gandhi'nin fotoğrafları üzerine yeşil boya ile "hain" diye yazdığını açıklamıştı. 1948'de radikal bir Hindu tarafından suikast sonucu öldürülen Gandhi'nin külleri o tarihten bu yana anıt mezarda tutuluyordu.

Mahatma Gandhi Kimdir?

Hindistan ve Hindistan Bağımsızlık Hareketi'nin siyasi ve ruhani lideri. Görüşleri Gandizm olarak anılır. Gerçek ve kötülüğe karşı aktif ama şiddet unsuru içermeyen direniş ile ilgili olan Satyagraha felsefesinin öncüsüdür. Bu felsefe Hindistan'ı bağımsızlığına kavuşturmuş ve dünya üzerinde vatandaşlık hakları ve özgürlük savunucularına ilham kaynağı olmuştur. Gandi Hindistan'da ve dünyada, Tagore tarafından verilen ve yüce ruh anlamına gelen mahatma ve baba anlamına gelen bapu adlarıyla anılır. Hindistan'da resmî olarak Ulus'un Babası ilan edilmiştir ve doğum günü olan 2 Ekim Gandhi Jayanti adıyla ulusal tatil olarak kutlanır. 15 Haziran 2007'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu oybirliği ile 2 Ekim gününü "Dünya Şiddete Hayır Günü" olarak ilan etmiştir. Gandi, hakkında en fazla eser yazılan kişiler listesinde 8.sırada yer almıştır. (Kaynak: Wikipedia)

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal