Fransa, Libya’da Suçüstü Yakalandı

Libya’nın BM tarafından tanınan meşru hükümeti Türkiye’nin de desteğini alarak Hafter güçlerini yıpratmaya devam ediyor. Hafter’e tam destek bildiren Fransa ise bölgede yürüttüğü tehlikeli faaliyetler nedeniyle istikrarı bozuyor.

26.06.2020-13:57 - (Son Güncelleme: 26.06.2020-15:49) Fransa, Libya’da Suçüstü Yakalandı

Türkiye tarafından da desteklenen Libya’nın tek meşru hükümeti, ülkede çete faaliyetleri yürütüp emperyalizme hizmet eden Hafter güçlerini sahadan silmeye devam ediyor.

Son olarak ülkenin en önemli stratejik noktalarını kontrol altına alan Ortak mutabakat hükümeti, Hafter’in bıraktığı tahribatın izlerini uluslararası destekle silmek istiyor.

Türkiye, Libya’da sivil halkın güvenliği ve Akdeniz’de yaşanan güç savaşına müdahil olup bölgede huzurun tahsisi için yoğun çalışmalar yürütüyor.

FRANSA SUÇÜSTÜ YAKALANDI!

Fransa ise Libya’da, tıpkı Cezayir sorununda olduğu gibi emperyalist amaçlarla hareket ediyor. Hafter ve militanlarına maddi destek sağlayan Fransız hükümetinin, askeri destek sağladığı da aşikar.

Fransızların desteği bununla da sınırlı değil. Hafter’e arka çıkan Fransa’nın, bölgedeki güçlere kimyasal ve biyolojik silah tahsis edip eğitim verdiği ortaya çıktı. Suriye, Sudan, Çad gibi ülkelerden getirilen paramiliter güçlerin BAE ve Mısır Silahlı Kuvvetler özel birimlerinde bomba, sabotaj ve suikast eğitimi aldıkları ve Libya’da sivillere yönelik bu eylemleri gerçekleştirdikleri ortaya çıktı.

Avukat nezdinde sorgulanan teröristlerin yer ve zaman belirterek işledikleri eylemleri itiraf ettikleri Libya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kayıt altına alındı.

Fransız lejyonuna eğitim alan teröristlerin Kimyasal ve biyolojik silah üretme ve kullanma eğitimi aldıkları bilgisine de ulaşıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal