Facebook CEO'su Zuckerberg, "Benim de Bilgilerim Çalındı" Dedi

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Cambridge Analytica skandalıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Benim de bilgilerim çalındı" dedi.

11.04.2018-21:04 - (Son Güncelleme: 11.04.2018-20:55) Facebook CEO'su Zuckerberg, "Benim de Bilgilerim Çalındı" Dedi

Facebook kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg, şirketin veri çaldırması skandalıyla alakalı ABD Temsilciler Meclisinde ifade verdi.

ZUCKERBERG ABD'DE İFADE VERMEYE DEVAM ETTİ

ABD Senatosu Adalet Komitesi ve Ticaret, Bilim, Ulaşım Komitesinin ortak gerçekleştirdiği oturumda dün ifade veren Zuckerberg, bugün ise Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komitesi vekillerinin sorularını cevapladı.

87 MİLYON KULLANICININ BİLGİLERİ SIZDIRILDI

Zuckerberg, "Facebook: Tüketici Verilerinin Kullanımı ve Şeffaflığı" isimli oturumda, merkezi Londra'da yer alan " Cambridge Analytica" isimli veri analiz şirketinin, 87 milyon Facebook üyesinin hesaplarından izinsiz aldığı kişisel bilgileri ABD ve İngiltere'de öenmli siyasi seçimleri etkilemek amacıyla usulsüz kullandığına yönelik söylemler konusunda açıklamalarda bulundu.


"BENİM DE BİLGİLERİM ÜÇÜNCÜ PARTİ GRUPLARA SATILDI"

Zuckerberg, Facebook'ta üylerin şahsi bilgileri üzerinde kontrolü olduğunu söylerken, üyerlerin şahsi verilerini istedikleri zaman silebileceklerini kaydetti.

Cambridge Analytica skandalı dolayısıyla veri sızıntısından etkilenen Facebook üyelerinin pazartesi günü bilgilendirilmeye başlandığı notunu aktaran Zuckerberg, "Benim de bilgilerim üçüncü parti gruplara satıldı." dedi.

Zuckerberg, internet piyasasındaki düzenlemelerin kaçınılmaz olduğunu söylerken, öte yandan düzenlemelerin küçük start-up şirketleri için zorluk çıkarabileceğine dikkati çekti.

CAMBRİDGE ANALYTİCA HAKKINDAKİ SORULARI YANITSIZ BIRAKTI

Facebook üzerinde kullanılan bir uygulama yapan ve Facebook'un üyelerinin bilgilerini şirketten izinsiz biçimde Cambridge Analytica'ya satan Aleksandr Kogan isimli şahsa dava açabileceğini söyleyen Zuckerberg, Kogan'ın hareketinin Facebook'un anlaşma şartlarını ihlal ettiğini vurguladı.

Öte yandan Zuckerberg, veri sızıntısının sonrasında Cambridge Analytica'nın CEO'suyla niçin yüzyüze görüşmediği hakkındaki soruları ise cevapsız bıraktı.


Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal