Esad Rejimi, Vatandaşlarına Geri Dön Çağrısı Yaptı

Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan yurt dışındaki vatandaşlarına bir çağrı geldi. Bakanlık, yurt dışındaki vatandaşlarının ülkeye geri dönmesini istedi.

04.07.2018-15:16 - (Son Güncelleme: 04.07.2018-15:08) Esad Rejimi, Vatandaşlarına Geri Dön Çağrısı Yaptı

Suriye Dışişleri Bakanlığı'na bağlı bir kaynağın gerçekleştirdiği açıklama resmi haber ajansı SANA'da paylaşıldı. Yapılan açıklamada Suriye haricindeki Suriyelilerin ülkeye tekrar gelmesi talebinde bulunuldu. Resmi sayılara göre Türkiye'de yaklaşık 3.5 milyonu geçen Suriyeli var.

"GÖNÜLLÜ OLARAK DÖNENLERE KATKI SAĞLAYACAĞIZ"

Açıklamada birçok yerin terörden temizlendiği ve bunun neticesinde ülke içinde göç etmek durumunda olan çok sayıda Suriyelinin daha önce ikamet ettikleri bölgelere geldiğinin altı çizildi. Suriye'nin, insanlarının can ve mal güvenliklerinin haricinde onurlu hayat ve temel ihtiyaçlarını karşılama sorumluluğu olduğunu söyleyen görevli kaynak; insani yardım örgütlerinin ve uluslararası kesimin bu sorumluğa yardım etmesinin ve yurt dışındaki Suriyelilerin ülkelerine gönüllü olarak gelmesi için lazım olan katkıyı vermelerini talep etti.

Kaynak duyurusunda 'Suriye halkının menfaatlerini savunduklarını öne süren uluslararası toplum ve uluslararası kurumların Suriye ve halkına karşı yaptıkları tek taraflı yaptırımları kaldırma görevlerini de üstlenmeleri lazım olduğunu' ifade etti. Kaynak, bu yaptırımların Suriyelilerin daha iyi bir hayat için yurt dışına kaçmalarına yol açan nedenlerden bir tanesi olduğunu söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal