Ermeni Lobisinden Türkiye'ye Yaptırım için Biden'a Mektup

Geçen gün gerçekleşen yemin töreniyle ABD'de Joe Biden süreci resmen başladı. Washington'ın en köklü Ermeni lobisi olan ANCA da Joe Biden'a yolladığı tebrik mesajında Dağlık Karabağ savaşında yaşadıkları mağlubiyetin hesabının sorulması için çağrı yaptı.

21.01.2021-12:53 - (Son Güncelleme: 21.01.2021-12:53) Ermeni Lobisinden Türkiye'ye Yaptırım için Biden'a Mektup

İstekler arasında Türkiye ile Azerbaycan'a yaptırım uygulanmasına da yer verildi.

Washington'daki en köklü lobi kurumlarından biri olan Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA) Biden'ın yemin merasiminin akabinde hem bir tebrik mesajı yolladı hem de isteklerini sıraladı.

DAĞLIK KARABAĞ HEZİMETİNİ ATLATAMADILAR

Kuruluş, bilhassa geçen yılın son aylarında Azerbaycan ve Ermenistan arasında yapılan savaştan oldukça büyük kayıplarla ayrılmanın hesabının sorulmasını istiyor. Savaş esnasında Türkiye'nin Azerbaycan'a sağladığı ciddi destek ve Ermenileri darmaduman eden SİHA - İHA dış satım da bu lobinin, Ankara ile Bakü'ye yaptırım ve ceza uygulanması talebini artırıyor.

Ermeni lobisi ANCA'nın Joe Biden'a yolladığı tebrik mesajında, "Yasalar gereği ABD ordusunun ve güvenlik güçlerinin Azerbaycan ve Türkiye'ye desteği kesilmeli, her iki ülkenin de yeni silah ithalatı lisansı iptal edilmeli. Aliyev ve Erdoğan rejimine Dağlık Karabağ'da işlenen insan hakları ihlalleri sebebiyle yaptırım uygulanmalı. Dışişleri Bakanlığı, Pentagon ve Adalet Bakanlığı, Azerbaycan'ın kullandığı Türk dronelarındaki ABD yapımı parçalar ile ilgili soruşturma başlatmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal