Endonezya'da Korkunç Görüntü! Cesetler Sahile Vuruyor!

Endonezya'da meydana gelen 7,7'lik depremin sonrasında tsunami olmuştu. Arama kurtarma ekipleri burada ölen insanların cesetlerinin karaya vurmaya başladığını ve çok sayıda ceset olduğunu açıkladı.

06.10.2018-11:13 - (Son Güncelleme: 06.10.2018-11:03) Endonezya'da Korkunç Görüntü! Cesetler Sahile Vuruyor!

Endonezya'da, Hidayatullah Arama Kurtarma birimi görevlisi Ahmet Hamim, bölgede meydana gelen deprem ardından tsunamide yaşamını yitirenlerin cansız bedenlerinin sahile vurmaya başladığını açıkladı. Ahmet, ayrıca şimdiye dek sahile vurmuş 11 ceset aldıklarını ve 7 gündür devam eden çalışmalarda da 100'den fazla cesede ulaştıklarını söyleyerek, enkaz altından hiç kimseyi sağ çıkaramadıklarını ifade etti.

"SAHİLE VURAN CESETLER GÖRDÜK"

Cakarta merkezli İslam eğitimi üstüne faaliyet yapan Hidayattulah cemaatine bağlı arama ve kurtarma biriminin Palu'daki yetkilisi Ahmet Hamim, gerçekleştirdiği açıklamada, bölgede önceliklerinin enkaz altında arama ve kurtarma faaliyeti olduğunu söyledi. Geçen hafta cuma günü olan depremin sonrasında bölgeye pazar günü geldiklerini ve hemen arama kurtarma faaliyetlerine başladıklarını söyleyen Ahmet, tsunamide denize çekilen cesetleri sahile vurmuş bulduklarını, çoğunun vücutları şişmiş ve bazılarının yüzünü tanınmaz şekilde topladıklarını anlattı.

"100'DEN FAZLA CESEDE ULAŞTIK"

Ekibinin çoğunun gönüllü olarak vazife yaptığını söyleyen Ahmet, "Ülke çapında acil felaket hallerinde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Ekibimin çoğu arama kurtarmada uzmanlaşmış kişilerden meydana geliyor." dedi.

Ahmet, ayrıca şimdiye dek sahile vurmuş 11 ceset aldıklarını ve 7 gündür devam eden çalışmalarda da 100'den fazla cesede vardıklarını söyleyerek, enkaz altından hiç kimseyi sağ çıkaramadıklarını bildirdi.

KURTARMA EKİPLERİNİN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Depremin etkili olduğu Palu ve Donggala'da ülkeye ait Ulusal Arama ve Kurtarma Kurumu (BASARNAS) ile yerel birimlerin haricinde yabancı devletler ve yerel cemaat ve kurumlara bağlı birçok arama kurtarma biriminin çalışmaları sürüyor.

Resmi kurumlar, bölgede hala binden fazla insanın kayıp olduğunu, özellikle 3 binden çok evin yıkıldığı Palu'daki Petobo ve Balaroa bölgesinde kayıpların fazlalığı sebebiyle çalışmalara bu bölgede ağırlık verildiğini duyurdu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal