Ebu Gayt'tan Skandal Türkiye Sözleri

Arap Birliği Sekreteryası Ebu Gayt zehir zemberek Türkiye söylemlerine imza attı. Daha önceleri de Türkiye Cumhuriyeti hakkında yerli yersiz açıklamalar da bulunan Gayt yine çirkin göndermelerde bulundu. İsrail'den dahi destek göremedi.

26.12.2019-00:21 - (Son Güncelleme: 26.12.2019-03:45) Ebu Gayt'tan Skandal Türkiye Sözleri

Türkiye'yi hazmedemeyen Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt, bu kez yeni bir sansasyonel söylemlerin altına imzasını koydu. Arap Birliği Türkiye'nin orta doğuda söz sahibi ve dengeleri bozacak güç sahibi olmasını istemiyor.

Türkiye hakkındaki saygısızca açıklamalara durdurak bilmeyen Gayt, Türkiye ve İran'ın bölgede artan nüfuzundan dolayı endişe duyduğunu söyledi.

İSRAİL BASINI BİLE ELEŞTİRDİ

İsrail basını Osmanlı ve Pers devletlerinin Orta Doğu'da geçmişte de söz sahibi olduğunu söyleyerek Arap Birliği Genel Sekreteri'nin sözlerinin hatalı olduğunu vurguladı. İsrail'in çok okunan gazetelerinden Jerusalem Post, "Pers ve Osmanlı İmparatorluğu, tarihte bölgeyi domine etmişlerdir. Dolayısıyla Türkiye ve İran'ın Suriye ve Irak üzerinde etkisi olması bir anomali değil" şeklinde gelişmeyi değerlendirdi.

BARIŞ PINARI'NA DA KARŞIYDI
Arap Birliği, Türkiye'nin terör koridorunu yok etmek amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na "operasyon kabul edilemez" diyerek tepki göstermişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal