Donald Trump'tan Katar Açıklaması

Donald Trump, Katar ile yaşanan diplomatik krize dair konuştu.

06.06.2017-17:27 - (Son Güncelleme: 07.06.2017-16:08) Donald Trump'tan Katar Açıklaması

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump, Ortadoğu'da Katar ile yaşanan diplomatik krize dair konuştu.

Twitter hesabından kısa bir açıklama yapan D.Trump, "Ortadoğu'ya ziyaretim esnasında, radikal ideolojinin daha fazla fonlanmaması gerektiğini söyledim. Liderler Katar'ı işaret etti, bakın!" yorumunda bulundu. Trump açıklamalarının devamında, Katar'a yapalan ambargoyu "Terörizmin sonunun başlangıcı" diye belirtti.

Aralarında Suudi Arabistan ve Mısır'ın da bulunduğu 6 ülke, terörizme destek verdiği gerekçesiyle Katar ile olan ilişkilerini kestiklerini açıklamış, bu karardan sonra Trump'ın Riyad ziyaretinin olduğu iddia edilmişti.

THERESA MAY’DAN TERÖR AÇIKLAMASI

Son üç ayda yaşanılan üç hain terör saldırısıyla şoke olan İngiltere'de Başbakan Theresa May çok sert açıklamalarda bulundu. Theresa May, "Terörün finansmanından sorumlu olanlarla sert konuşmalar yapmak zorunlu hale geldiğini” belirtti.

Sabah erken saatlerde İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson da bir bildiride bulunarak, İngiltere'nin diğer ülkelerle birlikte çalışarak terörün finansmanını sona erdirmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Önümüzdeki Perşembe günü erken genel seçimin yapılacağı İngiltere'de ana muhalefet partisi İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn de, terörün finansmanına değinen bir diğer isim oldu.

CORBYN’İN AÇIKLAMALARI

"Evet, Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkelerinden başlayarak birkaç zorlu konuşma yapmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal