Donald Trump Obama Yönetmeliklerini Ortadan Kaldırıyor

Başkan Donald Trump'a göre, ABD Tarım Bakanlığı, Obama yönetimi sırasında okul yemekleri ile ilgili düzenlemeleri ortadan kaldırmak için bir adım daha attı.

08.12.2018-12:23 - (Son Güncelleme: 08.12.2018-12:17) Donald Trump Obama Yönetmeliklerini Ortadan Kaldırıyor

Başkan Donald Trump'a göre, ABD Tarım Bakanlığı, Obama yönetimi sırasında okul yemekleri ile ilgili düzenlemeleri ortadan kaldırmak için bir adım daha attı. Tarım Bakanı Sonny Perdue Perşembe günü yaptığı basın açıklamasında yeni ve nihai bir kuralın “yerel okulları sağlıklı ve çekici yemekler sunmak için ek seçeneklerle güçlendireceğini” söyledi.

USDA web sitesine göre, bu tasarı, 2010 Sağlıklı, Tok Çocuklar Yasasında, Michelle Obama tarafından gösterilen yönetmeliklerin üç yönüne odaklanacak . Reuters'in bildirdiğine göre Obama’nın yönetmeliğinde okul öğle yemeklerinin kalorisi azalmış, sodyum ve trans yağ kesilmiş ve daha fazla meyve, sebze ve tam tahıllı besinler arttırılmıştı.

İlk olarak Mayıs 2017'de yapılan yönetmelik, yeni kurallar ile birlikte 12 Aralık'ta yayınlanacak. Yeni kural okulların daha önce yağsız süt verme kuralını genişleterek az yağlı, aromalı süt servis etmesine izin verecek. Tahıllı besinleri ise yarı yarıya düşürecek. Ayrıca, günlük yemek seçeneklerinde sodyum miktarını azaltmak için yöneticilere daha fazla zaman verecek. Okullar Obama'nın tasarısına uymak zorunda kalmayacak.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal