Danimarka Suriyeli Göçmenleri ‘Ülkeniz Güvenli, Dönebilirsiniz’ Diyerek Reddetti

Danimarka Mülteci Temyiz Kurulu, Suriye'de herhangi bir tehlikeyle karşı karşıya olmadıklarını belirterek, üç Suriyeli kadının sığınmacının sığınma başvurusunu reddetti.

19.12.2019-17:31 - (Son Güncelleme: 19.12.2019-17:28) Danimarka Suriyeli Göçmenleri ‘Ülkeniz Güvenli, Dönebilirsiniz’ Diyerek Reddetti

Uluslararası vakıfların ve mülteci savunma örgütlerinin açıklamalarına hem gözlerini hem de kulaklarını tıkayan Avrupa'da skandal bir karara imza atıldı.

Washington Post'ta yer alan habere göre Danimarka, Suriye'nin Başkenti Şam'ın "yaşamak için güvenli" olduğunu ve herhangi bir tehlikeyle karşılaşmadıklarını söyleyerek, Suriyeli 3 kadının sığınma başvurusunu reddetti.

Danimarka'nın bu kararı küçük gibi gözükse de Avrupa'nın Suriyelileri savaşın yıktığı evlerine geri göndermeleri için emsal bir karar oluşturabileceği savunuluyor.

Raporlar Ülkedeki Durumu Gözler Önüne Seriyor

İnsan hakları savunucularının yayınladığı raporlar, Şam'da yaşamanın hayati tehlike riski barındırdığını, geri dönenlerin tutuklama, sorgulama, işkence hatta ölüm tehditleriyle karşı karşıya olduğunu ortaya koyuyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal