Cumhurbaşkanı Erdoğan Güney Kore Lideri İle Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Güney Kore lideri Moon'un, Mavi Ev’de önemli bir görüşme yaptı. Görüşme sonrasında ikili ilişkilerde olumlu adımların atılacağını duyurdu.

02.05.2018-09:24 - (Son Güncelleme: 02.05.2018-09:23) Cumhurbaşkanı Erdoğan Güney Kore Lideri İle Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in tarafından resmi törenle karşılandı.

"Mavi Ev" olarak bilinen Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda iki lider bir araya geldi.

Başkent Seul'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in yaklaşık bir saat süren baş başa görüşme gerçekleştirdi.

Ardından heyetler arası görüşmelere liderlik yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Moon, toplantının basına açık kısmında açıklamalar yaptı.

KORKULAR ORTADAN KALDIRILDI

Her şeyden önce Güney Kore ve Kuzey Kore arasında mutabakatına varan, dünya barışına çok ciddi katkısı olacak görüşme nedeniyle Moon’a ve milleti adına tebriklerini ileten Cumhurbaşlkanı Erdoğan, "Görüşme dünyadaki oluşan korkuları, kaygıları ortadan kaldıran bir niteliği olmuştur. Bunu başarılı bir şekilde yapmamız nedeniyle sizleri tebrik ediyoruz. Temenni ediyoruz ki bu kararlılık bundan sonra da hiç bozulmadan devam edet"  şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle bu sürecin Kuzey Kore'nin çeşitli ülkelerle de görüşmelerini devam ettirirse çok daha müspet görüşmelere aracı olacağına vurgulayarak, "Bizler Türkiye olarak, bu hususta üzerimize düşen görev neyse bunları yapmaya hazırız’’ diye konuştu.

TİCARET HACMİ GENİŞLEYECEK

Güney Kore ve Türkiye ilişkilerinin özellikle son yıllarda çok iyi bir noktada olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 7,5 milyar dolarlık bir ticaret hacmine sahip olunduğunu açıkladı.

Bu ticareti yeterli bulmadıklarını öne çıkaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu şekilde devam etti:

"İstiyoruz ki bu çok daha ileri bir noktaya ulaşsın. Her iki ülkenin gerek nüfus potansiyeli gerekse şu anda G-20 içerisindeki iki ülke olarak bunu yükseltmesi gereklidir şeklinde düşünüyorum. Şu anda Türkiye ve Güney Kore'nin toplam nüfusuna baktığımız zaman 132 milyon nüfusa sahibiz. 132 milyon, böyle bir nüfus potansiyeline gerçekten bu ticaret hacmi çok az. Bu 10-15 milyar dolara niye çıkmasın. Özellikle de başta savunma sanayi olmak üzere ileri teknoloji sektöründe birlikte yapabileceğimiz çok şey var.’’

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal