Coronavirüsü Hafife Alan Bolsonaro Hastalanınca Korkmaya Başladı

Daha önce coronavirüs pandemisini hafife alan Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, kendisinde virüs tespit edilmesinin ardından ‘başkalarına bulaştırmamak için gerekli tedbirleri alıyorum’ dedi.

08.07.2020-16:34 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-16:30) Coronavirüsü Hafife Alan Bolsonaro Hastalanınca Korkmaya Başladı

Brezilya medyasında yer alan haberlere göre, Bolsonaro, Alvorada Sarayı’nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kendisinde coronavirüs tespit edildiğini söyledi.

Yüksek ateş ve halsizlik gibi semptomlar taşıdığını kaydeden Bolsonaro, pazar günü kötü hissetmeye başladığını, ardından ateşinin 38 dereceye kadar çıktığını ifade etti.

‘GEREKLİ TEDBİRLERİ ALIYORUM’

65 yaşındaki Bolsonaro, coronavirüs tedavisinde hidroksiklorokin ilacını kullandığını kaydederek, ‘Şu an gayet iyiyim, ateşim düştü, virüsü başkalarına bulaştırmamak için gereken tedbirleri alıyorum’ diye konuştu.

Öte yandan Bolsonaro, devlet konutu Alvorada Sarayı’nda çalışmayı sürdüreceğini ifade etti.

BOLSONARO'NUN YAPTIĞI SON GÖRÜŞMELER

Bolsonaro, geçtiğimiz hafta Brezilya’da bulunan ABD büyükelçiliğinin 4 Temmuz Bağımsızlık günü vesilesiyle verdiği yemeğe, bakanlarla birlikte katılmış ve beraber fotoğraf da çektirdikleri etkinlikte maske takmamıştı.

Devlet Başkanı, bu hafta başında da bakanlar ve devlet adamlarıyla görüşmüştü.

Diğer taraftan, Brezilya Savunma Bakanı ve Hükümet Sekreterinin de coronavirüs testi olduğu kaydedilmişti.

CORONAVİRÜSE KÜÇÜK BİR GRİP DEMİŞTİ

Bolsonaro, şubat sonlarında coronavirüsün Brezilya’da etkisini göstermesiyle, pandemiyi hafife alan ifadeleriyle eleştiriliyor.

Mart ayının sonlarında bir programda konuşan Bolsonaro, coronavirüse 'küçük bir grip' demiş, coronavirüse yakalanması durumunda kaygılanmayacağını söylemişti.

Bolsonaro, bu süreçte birçok gösteriye katılım göstermiş, bazılarında maske takmamış, coronavirüsle mücadeleye karşı alınan tedbirleri eleştirmişti.

PANDEMİDE 2 SAĞLIK BAKANI DEĞİŞTİ

Brezilya’da virüsün yayılmasını önlemek için alınacak tedbirler sebebiyle Bolsonaro ile anlaşmazlık yaşayan Sağlık Bakanı Mandetta’nın yerine Nelson Teich getirilmişti. Ancak Teich bu görevde bir ay bile kalmadan istifasını sunmuştu.

Dünyada coronavirüs pandemisinden en fazla etkilenen ülkeler sıralamasında ABD’den sonra gelen Brezilya’da 1 milyon 623 bin 284 kişide tespit edilen virüs, 65 bin 487 can aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal