Coronavirüs'te Umut! İngiltere'den Yeni Tedavi Yöntemi

Coronavirüs salgınına karşı dünya genelinde ilaç ve aşı çalışmaları sürerken İngiliz bilim adamları coronavirüsü ağır geçiren vakalar için yeni bir tedavi yönteminin klinik deneylerine başlayacağı kaydedildi.

23.05.2020-18:54 - (Son Güncelleme: 23.05.2020-19:00) Coronavirüs'te Umut! İngiltere'den Yeni Tedavi Yöntemi
İngiliz bilim adamları coronavirüs tedavisi kapsamında hastalığı ağır geçiren vakalar için yeni bir tedavi yönteminin klinik deneylerine başlıyor.

Bilim insanları yaptıkları araştırmalarda coronavirüsü ağır geçiren hastalardan alınan örneklerde bağışıklık hücresi olarak bilinen T hücresi sayısının kritik seviylerin altına indiğini tespit edildi.

Bilim insanları kritik seviyenin aştına düşen T hücresi sayısını arttımak için Interleukin 7 adlı ilacın klinik deneylerine başlanacağı belirtildi.

Yapılan araştırmalarda yetişkin bir insanda T hücresinin 2 bin ile 4 bin arası bulunurken, test yapılan hastalarda bu sayının 200 ile 1200 seviyesine düştüğü tespit edildi.

Bilim insanları parmak ucundan alınan kan örneği ile T hücre sayısının ölçüleceğini ve coronavirüs hastalığının seyrini ön görülebileceği belirtiliyor.

Küçük bir sespis hasta grubu üzerinden denenen ilaçta kandaki belirli hücrelerin sayısının arttığı gözlemlenitken, coronavirüs hastalarında uygulanırsa T hücresinin azalacağı ve düşme oranının tersine çevrileceği belirtiliyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal