Coronavirüs İlacının Ruhsatı Bu Yıl Alınabilir

Dünyayı etkisi altına alan ve yaklaşık olarak 2 milyonu etkileyen coronavirüs salgını için henüz ilaç ya da aşı bulunamazken, Alman İlaç ve Tıbbi Ürünler Enstitüsü (BfArm) konuyla ilgili olarak umutlandıran bir açıklama yaptı. Enstitü, ilacın bu yıl içinde ruhsat alabileceğini belirtti.

13.04.2020-10:42 - (Son Güncelleme: 13.04.2020-10:23) Coronavirüs İlacının Ruhsatı Bu Yıl Alınabilir

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını birçok ülkede etkisini sürdürürken, henüz ilaç ya da aşı geliştirilemedi. 2 milyondan fazla insanı etkileyen virüse karşı ilaç ve aşı çalışmaları devam ediyor.  Umutlandıran açıklama ise Almaya'dan geldi. Alman İlaç ve Tıbbi Ürünler Enstitüsü (BfArm) Başkanı Karl Broich konuyla ilgili olarak açıklamada bulundu. Broich, araştırma sonuçlarının önümzdeki haftalarda ellerine geçeceğini belirtti. General-Anzeiger gazetesine açıklamalarda bulunan Broich, virüse karşı etkili bir ilacın ruhsatını bu yıl almalarının mümkün olduğunu söyledi.

Salgının yayıldığın günden bugüne kadar yapılan çok sayıdaki klinik araştırmaya da değinen Broich, "Ancak şu ana dek hastalığa karşı yeterince etkili olduğu kanıtlanan bir ilaç yok." ifadelerini kullandı. 

İlaç incelemelerinin yapılması için 8 klinik araştırmaya izin verdiklerini aktaran Broich, normal koşullarda izin için haftalarca beklendiği fakat şimdi bir iki gün içinde izin verildiğini belirtti. 

Klinik araştırmaların çoğunda Remdesivir denendiğini belirten Broich, Remdesivirin Ebola tedavisinde kullanıldığını aktardı. Öte yandan Remdesivir, coronavirüse karşı başarı şansı en yüksek adaylardan biri olarak değerlendiriliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal