Çavuşoğlu Kaşıkçı Davasının Ses Kayıtlarını Hakkında Konuştu

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kaşıkçı cinayeti ile alakalı, ''Türkiye'ye gelen kişilerin kendi başlarına hareket ettiklerine inanmıyoruz. Bu kadarına eminiz. Ama tabii ki delilsiz bir şey söyleyemem.'' açıklamasında bulundu.

27.11.2018-09:15 - (Son Güncelleme: 27.11.2018-10:16) Çavuşoğlu Kaşıkçı Davasının Ses Kayıtlarını Hakkında Konuştu

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kaşıkçı cinayeti ile alakalı, ''Türkiye'ye gelen kişilerin kendi başlarına hareket ettiklerine inanmıyoruz. Bu kadarına eminiz. Ama tabii ki delilsiz bir şey söyleyemem.'' açıklamasında bulundu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine verdiği röportajda Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti, Türkiye AB-Almanya görüşmeleri ve mülteci konularında açıklamalarda bulundu.

Kaşıkçı cinayetinde bir çok ülkenin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın sorumlu gördüğünü söyleyen Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın konuyla alakalı yorumu hatırlatılınca, ''Trump'ın neden böyle dediğini bilemiyorum. Amerikalıların bizim bilmediğimiz başka delilleri olup olmadığını da bilmiyorum. Bir 'belki' bizim için yeterli değil, emin olmalıyız. Daha çok sorular mevcut. Yerelde kimler yardım etti, ceset nerede? Suudi yetkililer bizden bilgi istiyorlar ancak bize bilgi vermiyorlar. Yerel işbirlikçilerin robot resimlerini göndermek istediler. Neden robot resim? Suudiler isimleri biliyorlar zaten.'' açıklamasında bulundu.

Çavuşoğlu, Selman'ın Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te düzenlenecek G20 Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme isteği olduğunu söyleyerek, ''Kendisi Erdoğan'a telefonda Buenos Aires'te görüşme imkanını sordu. Erdoğan'ın cevabı 'bakarız' oldu. Şu an için Veliaht Prens ile görüşmemek için bir neden yok.'' ifadesinde bulundu.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cinayeti sırasında kaydedilen ses kayıtlarını dinlediğini belirten Çavuşoğlu, ''Gizli servisler kaynaklarını açıklamıyorlar. Ancak ben bunları dinledim. Kaşıkçı 7 dakika içinde öldürülüyor. Bu kasıtlı bir cinayettir. Geri dönmeye ikna edemedikleri için öldürme kararını vermediler. Adli tıp uzmanının nasıl talimat verdiği duyuluyor. Vücudu parçalarken müzik dinlemeliymiş. Bunu keyifle yaptığı anlaşılıyor. O insanları parçalamayı seviyor. Bu iğrenç.’’ açıklamasında bulundu. Kaşıkçı'nın neden Türkiye'de öldürüldüğüyle ilgili soruya, Çavuşoğlu, Kaşıkçı'nın gerekli belgeyi almak için gittiği konsolosluğun Suudi toprakları sayılması sebebiyle kimsenin onlara bir şey yapamayacaklarının düşünüldüğünü belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal