Çavuşoğlu: Gambiya İle İkili Ticaretimizi Geliştirmek İstiyoruz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Gambiya ile ikili ticaretimizi geliştirmek istiyoruz, henüz daha başındayız. Yaklaşık 40 milyon dolar ikili ticaret hacmimizi çok daha ileriye çekebiliriz." şeklinde açıklamalarda bulundu.

18.04.2019-16:28 - (Son Güncelleme: 18.04.2019-16:19) Çavuşoğlu: Gambiya İle İkili Ticaretimizi Geliştirmek İstiyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Gambiya Dışişleri, Uluslararası İşbirliği ve Yurtdışındaki Gambiyalılar Bakanı Mamadou Tangara, Dışişleri Bakanlığında görüştü.

Çavuşoğlu ile Gambiya Dışişleri Bakanı Tangara, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Gambiya Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Diplomatik Temsilcilikler İçin Arsa Takasına İlişkin Protokol" ve "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Gambiya Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Kalkınma İşbirliği Anlaşması"nı imzaladı.

Bakan Çavuşoğlu, imza töreninden sonra gerçekleştirilen ortak basın toplantısında, Gambiyalı Bakan Tangara'yı Ankara'da misafir etmekten çok memnun olduklarını belirtti.

'AFRİKA'DA 42 TANE BÜYÜKELÇİLİĞİMİZ OLDU'

Çavuşoğlu, "Afrika Kıtası'na verdiğimiz önemi defalarca, her fırsatta belirtiyoruz. Bugün Afrika'da 42 tane büyükelçiliğimiz bulunmakta. Hedef 50, toplamda 54 Afrika ülkesi var. Gelecekte de tüm Afrika ülkelerinde de büyükelçilik açmak niyetindeyiz. Afrika içinde tüm ülkelerle ikili ilişkilerimize önem veriyoruz. Bu noktada stratejik ortaklarımızından birisi de kardeş Gambiya'dır." şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın...


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal