Brezilya Devlet Başkanı Coronavirüs İçin Medyanın Oyunu Dedi

Geçtiğimiz günlerde virüsü hafife alan ve daha sonra ölümlerin artmasıyla birlikte çark eden ABD Başkanı Donald Trump'a, Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro da eklendi. Bolsonaro, coronavirüs krizini meydanın oyunu olarak nitelendirdi ve "Hafif bir gripten başka bir şey değil." dedi.

23.03.2020-18:00 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-18:01) Brezilya Devlet Başkanı Coronavirüs İçin Medyanın Oyunu Dedi

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını dünya üzerinde 15 binden fazla insanın ölümüne neden olurken, bazı kesimler tarafından salgın hafife alınmaya devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın salgının ilk günlerinde yaptığı 'grip' açıklamasına Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro da eklendi. Aşırı sağcı lider Bolsonaro, coronavirüs salgınının Latin Amerika ülkerini fazla etkilemediğini savundu ve medyanın bilinçli olarak halkı paniğe sürüklediğini iddia etti. Bolsonara, "İnsanlar yakın bir zamanda medya tarafından aldatıldıklarını ve bazı siyasilerin manipülasyonuna maruz kaldırlarını görecekler. Aşırı güvenlik önlemleri almaya gerek yok." dedi ve coronavirüsü 'hafif bir grip' olarak nitelendirdi.

"AMAÇ BENİ İKTİDARDAN DÜŞÜRMEK"

Siyasi rakiplerini suçlayan Brezilya lideri, "Devlet Başkanı'na karşı aptal, yıkıcı ve arsızca bir kampanya yürütülüyor. Amaç beni iktidardan düşürmek" dedi.

Brezilya'da şimdiye kadar bin 500'den fazla coronavirüs vakası gösterilirken, 25 kişi hayatını kaybetti. Brezilya'da milyonlarca kişi Jair Bolsonaro'nun yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınına yönelik yaklaşımını balkonlarda tencere tava çalarak protesto etmişti. Sao Paulo ve Rio de Janeiro'da milyonlarca Brezilyalı, ellerinde tencere ve tavalarla balkonlara ve camlara çıktı, ışıkları yakıp söndürerek Bolsonaro'nun istifasını istemişti.

MECLİS FELAKET DURUMU İLAN ETTİ

Brezilya'da yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle "felaket durumu" ilan edildi. Brezilya Kongresi'nin alt kanadı Milletvekilleri Meclisi'nde çarşamba günü onaylanan ve ülkede "felaket durumu" ilan edilmesini içeren kararname, Kongrenin üst kanadı Senato üyelerinin video konferans yöntemiyle düzenlediği oturumda oy birliğiyle kabul edildi. Resmi Gazete'de de yayımlanan kararname, ülkede kamu harcamalarının artırılmasına ve yıllık belirlenen bütçe açığının aşılmasına müsaade ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal