BM Genel Sekreteri Guterres: Libya'daki Kriz Siyasi Adımlar ile Çözülebilir

BM Genel Sekreteri Guterres, Libya'nın yaşadığı krizden yalnızca siyasi bir çözümle kurtulabileceğini belirtti.

05.04.2019-15:25 - (Son Güncelleme: 05.04.2019-15:18) BM Genel Sekreteri Guterres: Libya'daki Kriz Siyasi Adımlar ile Çözülebilir

BM Genel Sekreteri Guterres, Libya'daki krizin ancak siyasi adımlarla çözülebileceğini söyledi. AP Başkanı Tajani de "AB, Libya'daki duruma derhal müdahale etmeli." İfadesinde bulundu.

Libya'ya bir önceki gün giden Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, ülkenin doğusundaki askeri kuvvetlerin lideri General Halife Hafter'in batı bölgelerine yönelik saldırı emriyle başlayan çatışmalar üzerine bir defa daha sosyal medya hesabından konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Guterres, "Trablus'tan Tobruk ve Bingazi'ye gitmekteyim. Amacımı koruyorum: Askeri bir müdahaleden kaçınmak." sözlerini aktardı.

Libya krizinin askeri adımlar ile çözülemeyeceğini belirten Guterres, "Libya için sadece siyasi çözüm söz konusu." vurgusunu yineledi.

AB MÜDAHALE ETMELİ

Tajani, askeri harekatın daha fazla kan dökülmesine ve zarara mal olacağını söyleyerek, aynı zamanda yükselen gerginliğin yeni bir göç krizini de tetikleyebileceğini belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal