Black Friday Nedir?

Black Friday nedir? Neden Kara Cuma deniyor? Black Fridau ne zaman? Bu gibi soruların cevaplarını sizler için haberimizde derledik.

01.05.2018-17:30 - (Son Güncelleme: 01.05.2018-17:10) Black Friday Nedir?

Black Friday, Amerika Birleşik Devletleri'nde Şükran Günü'nün ardından gelen ilk Cuma gününe verilen addır. Gün 1932'den bu güne Noel alışveriş mevsiminin başlangıcı sayılıyor. Mağazalar günün ilk ışlıklarıyla açılır ve çok geç saatte kapanırlar, ve çok yğksek düzeyde indirimli satış gerçekleştirirler. Black Fridayr resmi tatli olarak kabul görmez. Kanada ve Ingiltere'de de Black Friday günü kutlanır, ve Amazon tarzı internet üstünden satış gerçekleştiren farklı firmalar da indirimli fiyattan satış gerçekleştirirler.

Black Firday alışveriş günü tarihte ilk kez 1961 senesinde medyada Black Friday ismiyle yer almıştır. O günde, Philadelphia'da, alışverişten sebeple oluşan yoğun trafik ve sıkıntılar sebebiyle bu ad verilmiştir. Son senelerde, bu gün, hem halk hem de dükkanlar için olumlu olarak düşünülmektedir. Walmart gibi bilinen şirketler her sene, kapılarını tüketicilere çok erken açmaktadırlar, ve çalışanların çalışma saatleri daha yoğun olmaktadır.

Son senelerde, dükkanlarda, Black Friday gününde, yoğun izdihamdan sebeple kaza sayısı yükselmiştir. Örneğin, alışverişte kullandığımız araçlar tüketicilere veya işçilere çarpıp, yaralanmalarına neden olmaktadır. Örneğin, 2006 senesinde, ABD'nin Columbus, Ohio kentindeki çılgın Wal-Mart tüketicileri, mağaza açılır açılmaz mağazaya dalıp, işçilerin ürünlere girip, yaralanmalara neden olmuşlardı. 2008'de ise, ABD'nin Valley Stream, New York kentindeki bir mağaznın sabah 5'deki açılışını bekleyen tüketiciler, mağaza açılır açılmaz içeri dalıp, hem kapıyı kırdılar, hem de 34 yaşındaki bir personeli ezip, ölmesine neden oldular.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal