Birlik, Beraberlik ve Empati Zamanı: Dünya Tesettür Günü

Dünya Tesettür Günü’nün 2019 sloganı “Basmakalıp Klişeleri, Sınırları Yıkmak” olarak belirlendi.

26.12.2018-15:11 - (Son Güncelleme: 26.12.2018-15:02) Birlik, Beraberlik ve Empati Zamanı: Dünya Tesettür Günü

Kurucusuna göre, kadınların başörtüsü takma tercihlerini "dile getirmelerini" teşvik etmeyi amaçlayan Dünya Tesettür Günü Çarşamba günü 2019 kampanyasını başlatmaya hazırlanıyor. Nazma Han, yaptığı röportajda, başörtüsü takan kadınların baskı altında kaldığını ve bu yüzden bu etkinliğin çok önemli bir rol taşıdığını belirtti. Khan, “Bu #Hijab hashtagi aracılığıyla kadınlar, türban takma tercihlerini dile getirmeleri için teşvik ediliyor; bu yüzden ortak yanlış anlamalar ortadan kalkıyor.” diye ekledi.

2013 yılında bütün din ve kökenden kadınları Müslüman kadınları desteklemek için başörtüsü takmaya teşvik etmek amacıyla oluşturulan Dünya Tesettür Gün’ü her yıl 1 Şubat'ta dünya çapında kutlanıyor. 2017 yılında, Dünya Tesettür Günü, resmi web sayfasına göre Müslüman kadınlara yönelik farkındalık ve eğitim yoluyla ayrımcılığa karşı mücadele etme misyonuyla kar amacı gütmeyen bir organizasyon haline geldi.

DünySon Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.a Tesettür Günü’nün 2019 sloganı “Basmakalıp Klişeleri, Sınırları Yıkmak” olarak belirlendi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal