Belarus’ta Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko Muhalif Olanlar Kaçırılıyor

Belarus’ta Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’ya muhalif olan kişilerin maskeli kişiler tarafından kaçırılması ülkenin gündemine oturdu. Yaşananların ardından konuya ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi.

10.09.2020-09:27 - (Son Güncelleme: 10.09.2020-09:26) Belarus’ta Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko Muhalif Olanlar Kaçırılıyor

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’ya muhalif olan isimlerden Maria Kolesnikova’nın ülkenin başkenti Minsk’te maskeli kişiler tarafından kaçırıldığı iddia edilmişti. Maria Kolesnikova Ukrayna’ya gitmeye karşı çıktığı için sınırda gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

'MASKELİLER' MESAJININ ARDINDAN HABER ALINAMADI

İktidarın muhalete verilmesi için kurulan Koordinasyon Konseyi üyesi ve aynı zamanda avukat olan Maxim Znak'ın da maskeli kişiler tarafından kaçırıldığı öne sürüldü. Maxim Znak'dan ailesi uzun bir süre haber alamadı ve kendilerine 'Maskeliler' yazdığı bir mesaj gönderdiği ifade edildi.

Znak’ın yakınlarına gönderdiği mesajda 'Maskeliler' ifadesinin kullanması ise iddiaları güçlendirirken bu kişilerin Belarus güvenlik güçlerine ait olduğu düşünülüyor.

Koordinasyon Konseyi üyeleri tek tek ortadan kaybolmaya devam ederken konseyden geriye sadece Nobel ödüllü yazar ve gazeteci Svetlana Aleksiyeviç kaldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal