Belarus Başkanı Lukaşenko'dan İlginç Önlem

Belarus'un tartışmalı devlet başkanı Aleksandr Lukaşenko, başkanlık sarayına elinde tüfekle geldi.

24.08.2020-09:34 - (Son Güncelleme: 24.08.2020-09:22) Belarus Başkanı Lukaşenko'dan İlginç Önlem

Belarus'ta 9 Ağustos'ta başlayan protestolar devam ediyor. Ülkeyi 26 yıldır yöneten ve geçtiğimiz günlerde 5. kez üst üste başkanlık seçimini kazanan Aleksandr Lukaşenko'nun istifası isteniyor. Seçimlerde usülsüzlük yaptığı iddia edilen Lukaşenko'nun yerine başkanlık koltuğunda muhalif lider Tihanovskaya'nın oturması isteniyor. 

 

Hafta sonlarında geniş katılımlı mitingler düzenleyen muhalefet, yine kalabalık kitlelerle hem çatışmalarda hayatını kaybedenleri andı hem de Lukaşenko'ya karşı istifa talebini yineledi. Protestocular başkanlık konutunun çevresinde toplanmaya başlayınca Lukaşenko, helikopterle geldiği başkanlık konutuna elinde silahla indi.

GÖSTERİLER SÜRECEK

Başkent Minsk'te bulunan Bağımsızlık Meydanı’nda bir araya gelen göstericiler, "Yaşasın Belarus, Lukaşenko defol, zafer bizimdir" gibi sloganlar attı. Çatışmalarda ölenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, yaralıların durumları hakkında katılımcılara bilgiler aktarıldı. Muhalefet sözcüleri katılımcılara hitaben yaptıkları konuşmada Lukaşenko istifa edene kadar mitinglerine devam edeceklerini söyledi. 

ÇELİK YELEKLE GEZİYOR

Protestocuların başkanlık konutunu kuşatmasının ardından bölgeye tank, zırhlı araçlar ve özel harekat ekipleri sevk edildi. Konutun olduğu bölgede hareketliliğin artmasının ardından Lukaşenko, Mİ-8 tipi helikopter ile konuta geldi. Devlet Başkanı Lukaşenko’nun helikopterden indiği sırada üzerinde çelik yelek ve elinde silah olduğu görüldü. İnişin ardından Lukaşenko, elindeki silah ile konutun çevresinde incelemelerde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal