BAE ve İsrail'in Gizli Madde Anlaşmazlığı

İsrail Başbakanı Netanyahu, BAE ile normalleşme anlaşmasına ilişkin konuştu.

15.10.2020-15:22 - (Son Güncelleme: 15.10.2020-15:09) BAE ve İsrail'in Gizli Madde Anlaşmazlığı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, geçen ay Birleşik Arap Emirlikleri  ile imzalanan anlaşmanın onaylanması için yapılacak oylama öncesi Meclis'te konuşma yaptı. 

Arap ülkeleriyle de benzer anlaşmalar imzalamayı umut ettiklerini belirten Netanyahu, Lübnan ile İsrail arasındaki tartışmalı sınırın belirlenmesine yönelik müzakereler hakkında açıklama yaptı.

PAROLA SAHTE BARIŞ

İsrail Başbakanı,  müzakereler gelecekte sağlanabilecek barışın ilk işareti olabilir ancak Hizbullah'ın kontrolünde olduğu sürece Lübnan ile barış olmayacak. diyerek net  ifadelerde bulundu.

BAE ile 15 Eylül'de imzalanan ilişkileri normalleştirme anlaşmasında gizli maddeler olduğu yönündeki iddiaları reddeden Netanyahu, BAE ile yaptığımız anlaşmada gizli ekler veya gizli maddeler yok diyerek kısa bir açıklama yaptı.

İsrail ile BAE arasında varılan ilişkilerin normalleştirilmesi anlaşmasının, İsrail vatandaşı Filistinlileri temsil eden Ortak Arap Listesi Bloku'nun dışındaki tüm partilerin desteğiyle Meclis'te kabul edilmesi beklenmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal