Azerbaycan'ın Ermenistan Askerlerini Havaya Uçurulduğu An

Cephede çatışmalar sürerken Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın resmi sitesinde yer alan bir videoda Ermenistan askerlerinin vurulduğu anın havadan çekildiği anları paylaştı.

30.09.2020-14:52 - (Son Güncelleme: 30.09.2020-14:54)
Ermenistan ordusu, Azerbaycan ordusunun karşısında oldukça ağır kayıplar verirken gelen son görüntü bunu bir defa daha gösterdi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın resmi sitesinde yer alan görüntüde Ermeni askerlerinin vurulduğu anın havadan kaydedilmiş anları paylaşıldı.

HEDEF 12'DEN VURULDU

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan gelen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'Ermenistan 1. Ordu Komutanlığına bağlı 10. Muhrip Tümeni 7. Muhrip Alayının 2. taburuna vurulan ağır darbenin ardından onlara yardıma giden Ermeni güçler, Azerbaycan ordusunun nokta atışı ile vuruldu.'

İKİ ERMENİSTAN SAVAŞ UÇAĞI DÜŞMÜŞTÜ

Azerbaycan, bugün Ermenistan'a ait 2 tane SU-25 savaş uçağının düştüğünü ve imha edildiğini açıkladı.

Azerbaycan lideri İlham Aliyev'in danışmanı Hikmet Hacıyev, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Ermenistan jetleri dağlık alana düştü, patlama gerçekleşti ve yok oldu. Düşen uçaklar Ermenistan komuta kademesi tarafından kendi halkından gizlendi.'

2000 ASKER İLE MÜHİMMAT ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı sabah vakitlerinde bir açıklamada bulunmuş, bütün gece şiddetli çatışmaların sürdüğünü belirtmişti. Açıklamada '27-30 Eylül tarihlerinde 2 bin 300 Ermenistan askeri öldü. Yaklaşık 130 tank ve zırhlı aracın 200'den fazla top ve füze sistemi, yaklaşık 25 hava savunma sistemi, 6 komuta yönetim ve komuta gözlem mıntıkası, 5 mühimmat deposu, yaklaşık 50 tanksavar silahı ve 55 otomobil imha edildi' denildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal