Avrupa Komisyonu Başkanı: Merkel AB İçin Etkili Aktör!

CDU genel başkanlığını bırakacağını açıklayan Almanya Başbakanı Angela Merkel, aldığı kararın uluslararası müzakerelerdeki pozisyonunu zayıflatmayacağını ifade etti.

30.10.2018-19:55 - (Son Güncelleme: 30.10.2018-19:49) Avrupa Komisyonu Başkanı: Merkel AB İçin Etkili Aktör!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) genel başkanlığını bırakma kararının, uluslararası siyasi arenadaki pozisyonunu zayıflatmayacağını ifade etti.

Berlin'de düzenlenen Afrika Zirvesi çerçevesinde görüştüğü Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Merkel, "Uluslararası müzakerelerdeki pozisyon açısından bir değişiklik olacağını düşünmüyorum” açıklamasını yaptı.

Merkel, sözlerini "Hatta hükümet başkanı olarak görevlerime odaklanmak için daha fazla vakit ayırabileceğim bile söylenebilir” diye sürdürdü.

Merkel'in bir sonraki seçim dönemi olan 2021'e kadar önünde Brexit süreci ve gelecek ilkbaharda yapılması planlanan Avrupa Parlamentosu seçimlerinin yanı sıra uluslararası sözleşmelerin ve örgütlerin rollerini sorgulayan ABD Başkanı Donald Trump'ın pozisyonu gibi zorlu konular var.

Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker Merkel’in AB için önemli bir aktör olmaya devam edeceğini belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal