Avrupa Birliği ABD Sert Uyarı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile İngiltere Başbakanı Theresa May, ABD'ye AB'ye karşı ticari bir önlem almaması yönünde çağrıda bulundu.

30.04.2018-10:44 - (Son Güncelleme: 30.04.2018-10:35) Avrupa Birliği ABD Sert Uyarı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği görüşme sonrasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Theresa May ile Pazar günü telefonda görüştü.

Görüşme sonrasında açıklama yapan Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, görüşmenin üç lider arasında görüş alışverişi ile gerçekleştirildiğini söyledi.

Steffen Seibert, üç liderin "Amerika Birleşik Devletleri’nin Avrupa Birliği'ne karşı ticari bir önlem almaması" yönünde bir çağrıda bulunduklarını, fakat Amerika Birleşik Devletleri’nin bu yönde bir karar alması durumunda ise Avrupa Birliği'nin kendi çıkarlarını çok yanlı ticaret düzeni kapsamında savunmaya hazır olduğu konusunda anlaştıklarını ifade etti.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın Mart'ta aldığı karar doğrultusunda Amerika Birleşik Devletleri’ne ithal edilen çeliğe yüzde 25 ile alüminyuma yüzde 10 ek gümrük tarifesi uygulanmasına karar verilmişti. Öte yandan Başkan Donald Trump, Avrupa Birliği ülkelerine 1 Mayıs'a kadar geçici bir muafiyet tanımıştı.

Cuma günü Beyaz Saray'da görüşen Başbakan Angela Merkel ile Başkan Donald Trump'ın görüşme sonrasında yaptıkları ortak basın toplantısında Merkel, Trump ile bu konuda fikir alışverişinde bulunduklarını, fakat kararı Başkan Donald Trump'ın vereceğini aktarmıştı. Donald Trump ise Amerika Birleşik Devletleri ile Almanya ve Avrupa Birliği arasında yapılan ticari ilişkilerin "karşılıklı" olmasını istediğini belirtmişti.

Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ise İran'ı kastederek, "Onlar nükleer silah yapmayacaklar. Buna güvenebilirsiniz" demişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal