Askeri Komite Toplantısının İkinci Turu Cenevre'de Başlıyor

Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, 5+5 düzenindeki Ortak Askeri Komitenin bugün BM gözetiminde ikinci tur toplantılarına başlayacağı duyuruldu.

18.02.2020-09:18 - (Son Güncelleme: 18.02.2020-09:01) Askeri Komite Toplantısının İkinci Turu Cenevre'de Başlıyor

Yapılan açıklamada, BM Libya Destek Misyonu'nun (UNSMIL) taraflardan sorumluluk duygusu içinde, ciddi ve yapıcı bir tavır göstermesini ve bu tavrın 26 Şubat'ta yine Cenevre'de başlaması beklenen Libya konulu siyasi müzakerelerde de görülmesini beklediğinin altı çizildi.

FIRSATI OLUMLU DEĞERLENDİRME ÇAĞRISI

Açıklamada ayrıca UNSMIL'in Cenevre'deki görüşmelerin Libya için bir fırsat olarak gördüğü belirtildi ve taraflara bu fırsatı olumlu değerlendirmeleri çağrısında bulunuldu.

İsviçre'nin Cenevre şehrinde 3 Şubat'ta başlayan ve 5 üyesinin Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), diğer 5 üyenin de Halife Hafter'in liderlik ettiği Libya Ulusal Ordusu tarafından belirlendiği 5+5 formatındaki ortak askeri komite toplantılarının ilk turu bitmişti.

Libya üzerine 19 Ocak’ta Berlin’de gerçekleştirilen konferansta, UMH ve Libya Ulusal Ordusu tarafından beşer askeri temsilcinin BM gözetiminde kalıcı ateşkesi görüşmek üzere görüşme yapmaları kararına varılmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal