Arjantin'de Süpermarketlerde 6 Ay Zam Yok

Uluslararası Para Fonu (IMF) ile anlaşma yapmasına rağmen enflasyonun önüne geçemeyen Arjantin'de, süpermarketlerdeki günlük tüketim ürünlerine 6 ay boyunca zam yapmama kararı alındı.

09.04.2019-20:18 - (Son Güncelleme: 09.04.2019-20:10) Arjantin'de Süpermarketlerde 6 Ay Zam Yok

Arjantin Ulusal Sosyal Güvenlik İdaresi ve Süpermarketler Birliği'nin anlaştığı fiyat dondurma politikasıyla ilgili açıklama yapıldı.

EMEKLİLER İÇİN İNDİRİM

Anlaşmaya göre her bir süpermarkette fiyat dondurma miktar ve kapsam bakımından farklılık gösterebilecek. Et, süt, bazı kurabiye çeşitleri, makarna, pirinç, su gibi günlük tüketim ürünlerine süpermarket ayrımı olmaksızın 6 ay boyunca zam yapılmayacak. Süpermarketler ayrıca emekliler için bir süredir yaptığı indirimlerin kapsamını genişletecek. Yapılan araştırmalara göre Arjantin'de Ocak ayında süpermarketlerdeki satışlar yıllık bazda yüzde 10,5 oranında azaldı.

15 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ

Arjantin Ulusal Sosyal Güvenlik İdaresi kayıtlarına göre ülkede 15 milyondan fazla kişi emeklilik kartlarından yararlanıyor. Arjantin Ulusal Sosyal Güvenlik İdaresi, Eczacılar Birliği ile yaptığı anlaşma kapsamında emekliler ve çocuklar için kullanılması zorunlu olan ilaçlarda yüzde 40'a kadar indirim yapılması kararını verdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.




DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal