Arjantin'de Karantina İlan Edildi

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez,"Saat 00:00 itibarıyla önleyici ve zaruri karantina uygulanması kararı aldık. Karantina, 31 Mart'a kadar devam edecek" şeklinde konuştu.

20.03.2020-08:36 - (Son Güncelleme: 20.03.2020-08:29) Arjantin'de Karantina İlan Edildi

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, tüm dünyada kendini gösteren yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasını engellemek amacıyla ülkede 31 Mart'a dek genel karantina uygulanacağını duyurdu.

Devlet Başkanı Fernandez, eyalet valileriyle Devlet Başkanlığı Konutu Olivos'ta gerçekleştirdiği görüşme sonrası basın toplantısı düzenledi.

Coronavirüsün yayılma tehlikesine dikkati çeken Fernandez, "Saat 00:00'dan (20 Mart) başlamak üzere önleyici ve zorunlu karantina uygulanması kararı aldık. Karantina, 31 Mart'a kadar devam edecek" şeklinde konuştu.

Virüsün süratle yayıldığını ifade eden Fernandez, "Arjantinlilerin sağlığını gözetiyoruz ve bu tedbiri, ekonomik etkilerinin mümkün olduğunca az olması düşüncesiyle alıyoruz. Herkes evinde kalmalı ve temel ihtiyaçlar için evden çıkmalı. Dükkanlar, marketler, eczaneler açık olacak." dedi.

Devlet Başkanı Fernandez, karantina boyunca, Sahil Güvenlik, Jandarma, Federal ve Eyalet polislerinin sokağın güvenliğini sağlayacağını ve geçerli sebebi olmayanlar sokağa çıkarlar ise cezai işlem uygulanacağını ifade etti.

Nüfusu 44 milyondan fazla olan Güney Amerika ülkesi Arjantin'de 128 kişide rastlanan coronavirüs sebebiyle 3 kişi yaşamını yitirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal