AP'den Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya Yeni Yaptırım Çağrısı

Avrupa Parlamentosu, insan hakları ihlali ve baskıdan sorumlu tuttuğu Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya yeni yaptırımlar uygulanması gerektiği yönünde karar aldı

18.07.2019-15:35 - (Son Güncelleme: 18.07.2019-15:31) AP'den Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya Yeni Yaptırım Çağrısı

Fransa'nın Strazburg şehrinde toplanan Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nca, Venezuela'da insan hakları ihlalinden ve ülkedeki baskıdan Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun sorumlu olduğuna ve kendisine yeni yaptırımların uygulanmasına ilişkin karar, 85 "hayır" oyuna karşı 455 "evet" oyuyla kabul edildi. 105 milletvekili ise "çekimser" oy kullandı. 

Söz konusu kararda, kendini "geçici devlet başkanı" ilan eden muhalif Ulusal Meclis Başkanı Guaido'ya verilen destek tekrarlandı.

Maduro ve yakınlarının mal varlıklarının dondurulması ve vizelerinin iptal edilmesi gerektiği ifade edilen kararda, Venezuela'da yaşanan kriz hakkında Norveç'in yürüttüğü arabuluculuk sürecine destek verildiği de belirtildi.

VENEZUELA'DA DURUM 

Senelerdir ağır bir ekonomik ve sosyal krizden geçen Venezuela'da, muhalefetin kontrolündeki Ulusal Meclisin Başkanı Guaido, 23 Ocak'ta kendisini "geçici devlet başkanı" ilan etmiş, başta ABD olmak üzere birçok Latin Amerika ve Batı ülkesinin desteğini almayı başarmıştı.

Guaido ile partisinin ev hapsindeki eski lideri Leopoldo Lopez, 30 Nisan'da bir grup askerle Maduro hükümetini devirmek amacıyla halkı sokağa çağırmıştı.

Muhalifler çağrı üzerine birçok şehirde sokağa çıkmış, protestolar daha sonra belirli bölgelerde şiddet eylemlerine dönüşmüştü.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal