AP Başkanına Coronavirüs Karantinası

Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli'nin coronavirüs nedeniyle karantina altına alındığı açıklandı.

10.03.2020-13:32 - (Son Güncelleme: 10.03.2020-14:44) AP Başkanına Coronavirüs Karantinası

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını, neredeyse birçok ülkede görüldü. Çin'den sonra İtalya ve İran salgından en çok etkilenen ülke olurken, İtalya'da ölümler hızla artmaya devam ediyor. Yaşanan bu gelişmelerin ardından İtalya, Avrupa'da virüsün yayılma merkezi olarak nitelendirildi. 

"HİÇBİR VİRÜS DEMOKRASİYİ ENGELLEYEMEZ"

Buradan Belçika'ya sıçrayan virüs, Avrupa Birliği'ni de etkisi altına aldı. Daha önce AB çalışanı personellerde coronavirüs salgını tespit edilirken gelen son haberler, AB'de durumun daha kritik olduğunu gözler önüne serdi.

Avrupa Birliği Parlamentosu Başkanı David Sassoli'nin coronavirü salgını nedeniyle, Brüksel'deki evinde karantina altına alındığı açıklandı. Sassoli'nin karantina kararını da kendisinin aldığı belirtildi. İtalya seyahatinden dönen Sassoli, kendisini Brüksel'deki evinde izole etme kararı aldı. Sassoli yaptığı açıklamada çalışmalarına devam edeceğini belirtti ve "Hiçbir virüs demokrasiyi engelleyemez." dedi.

ÖNLEMLER ALINMAYA DEVAM EDİYOR

Avrupa Parlamentosu da virüs kapsamında önlemler almaya devam ediyor. Alınan kararla 100'den fazla etkinlik iptal edildi. Ayrıca, virüsten etkilenen ülkelere yakın zamanda ziyarette bulunan AP üyelerinin, dönüşlerinden itibaren 14 gün boyunca AP binalarına girişinin yasaklanacağı duyuruldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BRÜKSEL'DE ÖNLEM ALMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB yetkilileriyle görüşmek için bulunduğu Brüksel'de NATO Genel Sekreteri ile bir araya gelmişti.

Toplantının bitmesinin ardından NATO Genel Sekreteri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elini sıkmak için hamle yapmış fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan, elini göğsüne götürerek "corona" ifadelerini kullanmıştı. O saniyeler toplantı salonunda renkli anlar oluşturmuştu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal