Almanya ve Birleşik Krallık'tan İran'ın Füzeli Saldırılarına Kınama

Almanya ve Birleşik Krallık, ABD üslerine saldıran İran’ı kınadı. Alman Savunma Bakanı Karrenbauer, ‘Bu saldırganlığı şiddetle reddettiğimizi ifade ediyorum’ dedi. Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Raab ise, Tahran’a ‘Gerilimi düşürün’ çağrısında bulundu

08.01.2020-13:19 - (Son Güncelleme: 08.01.2020-13:16) Almanya ve Birleşik Krallık'tan İran'ın Füzeli Saldırılarına Kınama

Alman hükümeti, İran'ın Irak'taki ABD üslerine saldırı düzenlemesini sert bir dille kınadı.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı ve Savunma Bakanı Annegret Kramp Karrenbauer, ARD'nin sabah programı Morgenmagazin'de yaptığı açıklamada, "Alman hükümeti adına bu saldırganlığı şiddetle reddettiğimizi ifade ediyorum" dedi.

"İranlılara gerilimi daha da artırmamaları çağrısında bulunuyorum" diyen Karrenbauer, saldırılarda hiçbir Alman askerinin yaralanmadığını ve tüm gece ABD Savunma Bakanlığı ile temas halinde olduklarını söyledi.

Taraflardan ihtiyatlı ve sakin davranmaları istendi

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da yaptığı yazılı açıklamada, İran'ın, koalisyon güçlerinin de bulunduğu Irak'taki askeri üslere yönelik füze saldırısını kınadı.

İran'ı gerilimin daha fazla tırmanmasına yol açabilecek herhangi bir adımdan kaçınmaya çağıran Maas, "Durumu sakinleştirmeye çalışmak için günlerce tüm taraflarla temas halindeyiz. Herkesten bu durumda ihtiyatlı ve sakin davranması talep edildi" ifadelerini kullandı.

Birleşik Krallık: Ölü ve yaralı haberleri endişe verici

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Dominic Raab, İran'ın Irak'taki ABD üslerine füze saldırılarını kınayarak, Tahranı gerilimi düşürmeye çağırdı.

Raab, yaptığı yazılı açıklamada, "İngiliz askerleri dahil koalisyon güçlerini barındıran askeri üslere yapılan bu saldırıyı kınıyoruz" ifadesini kullandı.

"İran'ı bu tehlikeli ve pervasız saldırıları yinelememeye, bunun yerine acilen gerilimi düşürmeye çağırıyoruz" değerlendirmesinde bulunan Raab, saldırıda balistik füze kullanıldığı ve ölü ile yaralılar olduğuna dair haberlerden de kaygı duyduklarını belirtti.

Raab, "Orta Doğu'da bir savaş, sadece DEAŞ'a ve diğer terör gruplarına yarar" dedi.

İngiliz Savunma Bakanlığı, Irak'ta vurulan üslerde görev yapan İngiliz askerlerinin zarar görmediğini bildirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal