Almanya, Mısır'ın Darbeci Cumhurbaşkanı'na Verdiği Ödülü Geri Aldı

Almanya'nın Aziz Georg Nişanı'nı bu sene Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye veren Dresden şehrindeki Semper Opera Balosu, gelen reaksiyonlar akabinde ödülü geri aldığını bildirdi.

05.02.2020-09:31 - (Son Güncelleme: 05.02.2020-09:29) Almanya, Mısır'ın Darbeci Cumhurbaşkanı'na Verdiği Ödülü Geri Aldı

Almanya'nın Dresden şehrinin simgeleri içinde bulunan tarihi bir kültür sanat evinin bu sene ödül için Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yi layık görmesi ülkede "Darbeci bir diktatöre nasıl böyle bir ödül verilir?" münakaşını başlatmıştı.

Sisi'ye geçen hafta ödülü Mısır'da Semper Opera Balosu Yönetici Hans-Joachim Frey'invermesinin akabinde çok miktarda sanatçı kültür sanat evinin etkinliklerine gitmeyeceğini belirtmiş, bazı ünlüler ve siyasiler de ödülün böyle birine verilmesine tepki göstermişti.

ÖDÜL GERİ ALINDI

Gelen reaksiyonların akabinde konuşma yapan Semper Opera Balosu, darbeci Cumhurbaşkanı Sisi'ye verilen ödülün geri alındığını belirtti

Konu olan ödülü 2009 senesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2017'de de Romanya'nın 6. Cumhurbaşkanı Klaus Johannis almıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal