Almanlar İtiraf Etti: Müslümanları Yanlış Tanımışız

Almanya'da etkisini artıran coronavirüs salgını nedeniyle Müslüman gençler, yaşlı Alman vatandaşlarına yardım etti. Müslüman gençlerin yardımı sonrası gözyaşlarını tutamayan Alman çift, "Onca yıldır sizi yanlış tanımışım. Özür dilerim." dedi.

07.04.2020-13:51 - (Son Güncelleme: 07.04.2020-16:11) Almanlar İtiraf Etti: Müslümanları Yanlış Tanımışız

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını dünya üzerindeki birçok yanlış algının da yıkılmasına olanak sağladı. Özellikle Müslümanlara olan ön yargı salgın sonrası tersine döndü. Dünyanın birçok yerinde müslümanlar uzattıkları yardım eliyle Müslümanlara olan bakış açısının değiştirdi. 

Almanya'da da bu durum böyle gözlemlendi. Almanya'da son günlerde artan vaka sayısı nedeniyle müslüman gençler yaşlı Alman vatandaşlara yardım etmeye başladı. 

Wiesbaden kentindeki Türk dernekleri toplanarak coronavirüs nedeniyle evden çıkamayan yaşlıların evlerine giderek yardım kolisi dağıttı. Bir Alman çift karşılarında Müslüman gençleri görünce, ""Siz gerçekten camiden mi geliyorsunuz?" dedi. Gözyaşlarını tutamayan çift daha sonra, "Onca yıldır ben sizi yanlış tanımışım, sizleri hiç böyle bilmiyordum. Özür dilerim. Meğer ne kadar da yardımsevermişsiniz." dedi.

"ŞAŞKINLIKLA BİZİ YANLIŞ TANIDIKLARINI İFADE EDİYORLAR"

Yardım ekibi içinde bulunan Osman Bilgili yaşanan bu gelişmenin üzerine ise "Asıl biz karşılaştığımız tabloya şaşırdık." dedi. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan ve yapılan yardımları anlatan Bilgili, "Bizler arkadaşlarla coronavirüs sebebiyle risk grubunda olan yaşlılara yardım için ülke genelinde yapılan 'Komşuna yardım et' kampanyasını Wiesbaden şehrinde başlattık, devam ediyoruz. Daha çok yaşlı ve yardıma muhtaç insanları tespit edip, cami gençleriyle kapılarını çalarak ihtiyaçları var mı diye soruyoruz. İnsanların çoğu hatırlarını sormamızdan oldukça memnun ve şaşkınlıkla bizi yanlış tanıdıklarını ifade ediyorlar. Bazı Almanlar gönderdikleri mektupla bizlere teşekkür ettiklerini yazdılar. Ayrıca bu kriz döneminde özveriyle çalışan şehrimizdeki Paulinen Hastanesi çalışanlarına kumanya hediye paketleri verdik." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal